Hemma från tävlingen

Nu är vi äntligen hemma från dagens tävling i Lidköping. Vi fick verkligen inte med oss de bästa resultaten idag, men är en erfarenhet rikare :) 

I 90 cm så fick vi 4 fel. Hon blev spänd inne på banan, och framför allt vid sargen som är ganska speciell i Lidköping och jag vet att många reagerar på denna. Är riktigt nöjd med min ridning i denna klass och jag hjälpte henne så gott jag kunde, men eftersom hon blev så spänd så fick vi ett nedslag. Det var efter svängen vid den läskiga läktaren som hon rev ett räcke. Hon hoppade inte alls upp sig med bakbenen vilket är ett typiskt fel vid just spändhet, men resten av banan fick vi ett bra flyt. 

I 1m så fick vi med oss hela 13 fel, vilket låter ganska katastrofalt, men det var inte så farligt. Jag klantade mig så in i helvete på andra hindret. Vi låg helt bra, men jag blev "distansblind" och såg verkligen ingen distans över huvud taget, så jag började plocka och lade henne i skiten så hon rev. Hon är så duktig som försöker ♥ Jag brukar alltid se distanser ganska bra, men nu när jag varit skadad och knappt hoppat så behöver jag träna upp den känslan igen. Den här rundan hoppade hon som en kanonkula på alla andra hinder, men hon blev lite väl dragig och ville ta saken i egna händer. Därför hittade jag ingen distans till kombinationen och valde att lägga en volt och korrigera henne genom en avsaktning så jag kände att jag fick tillbaks henne. De resterande hindren sen kändes riktigt bra i alla fall, även om hon var genomgående spänd den här rundan också. Jag grämer mig över min klantighet i den här klassen eftersom jag är en prestationsmänniska och det är så irriterande när jag känner att jag inte gjorde mitt bästa, men jag får vara glad över att jag har en fin häst i alla fall :) 

Så inga bra resultat idag, men ändå två skolrundor där Bella fick träna på att gå i ett ridhus som många hästar blir spända i. Vet så många som säger att deras hästar inte alls går bra i just det ridhuset, så verkligen inga konstigheter att Bells blev spänd. Hon är trots allt orutinerad på tävling. Som vanligt gjorde hon sitt bästa i alla fall, och är en ängel att ha med som alltid ♥ En positiv sak med dagen är iaf att framhoppningen kändes kanon inför båda klasserna. Där var hon så mycket mer avspänd och jag kunde inverka på ett helt annat sätt på henne då. 

Ponny-Bella, haha?

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Bella har ju haft ett fint tävlingår med bara nollor fram till nu så lita du lite mer på henne så kommer det här säkert bli bra.

Svar: Det handlar inte om att jag inte litar på henne, för det gör jag. Problemet är mitt kontrollbehov och att jag just nu dessutom både är ringrostig och inte 100 i kroppen.
Emma Elfstrand

2018-11-03 | 21:57:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: