Funderingar och planering

Nu närmar det sig snart årsskifte, och jag har snart haft Focus i ett helt år. Vilket år det varit! Ni är flera som önskat en video om detta året med Focus, och vi har faktiskt planer på att just en sådan video ska komma upp :D 

Jag vill gärna att han ska bli kollad av veterinär, för att se så att han ser fräsch ut inför nästa år. Dock vill jag få bukt på muggproblemet, samt hans strålar i bak. Han har nämligen början till strålröta där, suck... Hade jag för övrigt ingen aning om, då jag aldrig haft det på en annan häst. Som tur var så såg equiterapeuten det när jag var där, så jag behandlar för fullt. Det är inte långt gånget för det luktar inte ens, så det är skönt i alla fall. 

När dessa mugg- och strålproblem är åtgärdade så vill jag som sagt att han ska kollas av en veterinär. När det är gjort så beror det förstås på om han är fräsch eller inte, och när vi ligger i tiden, vad planerna blir efter det. Jag och Samuel åker utomlands den 6 januari, så då är planen att han ska ha sin vintervila. Nu har han ju för visso redan vilat en vecka i och med såret, men jag tänker att det kan vara gott för både kropp och knopp att vila lite från arbete inför träning och tävling 2019. Det kan hända att han får bli lite longerad, så han inte är helt crazy när jag kommer hem, hehe ;) 

När vi kommit hem igen så skulle jag egentligen vilja klippa honom. Frågan är bara om det är för sent? Jag har inte tyckt att det behövts, för han har egentligen inte så lång päls. Men han blir faktiskt svettig, även fast det är kallt nu... Känns inte som någon idé att klippa nu, eftersom vi ju åker om drygt 1 månad. Men frågan är om det är någon idé att klippa när vi kommer hem, haha... Dessa beslut ;) 

Min lille finis <3

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Svett är inte farligt men du bör klippa nu om du bestämmer dig för det. 😊

2018-11-30 | 07:32:37
Anonym säger:

Klipper min häst ca varannan månad okt-feb så och hans sommarplåga påverkas ej

Svar: Perfekt, då vågar jag mig allt på att klippa min lite senare också! :)
Emma Elfstrand

2018-11-30 | 07:42:22
Marica säger:

Tror helt ärligt inte att det spelar någon roll när du klipper. Vi klipper våra hästar i början av hösten sedan klipper vi dom mitt i vintern och det händer också att första klippningen blir kring denna tid på året. Vi märker ingen skillnad på varken hästen eller pälskvalitén på hästarna. Mer en att dom svettas mindre och torkar fortare då! :) Men det är ju bara positivt!

Appropå mugg, pröva Hudhela från Alyose, det hade vi på våra hästar och smörjde på med varje dag, gjorde rent och smörjde på. Muggen var borta på två veckor :) Det positiva med Hudhela från Alyose är att det BARA ÄR NATURLIGA ingredienser i det :) - https://www.alyose.se/senfix-5 du har också muggmot som funkar kanon bra - https://www.alyose.se/honung-berikad-med-mjolksyrebakterier

Svar: Så bra, då kanske jag kan klippa första gången i januari ändå då :D Tack snälla för tips, uppskattas jättemycket! :)
Emma Elfstrand

2018-11-30 | 08:43:51
Bloggadress: http://nouw.com/maricalindberg
Anonym säger:

Provat salva L-Mesitran mot mugg?

Svar: Ja, det har jag gjort! Kan kanske testa en period till, om det inte vill ge med sig med det jag kör på just nu :)
Emma Elfstrand

2018-11-30 | 12:05:00
Rebecca säger:

Att en häst svettas gör ingenting. De reglerar kroppstemperaturen själva och kan tom gå ut i hagen svettiga fram tills att det blir -25 grader.

2018-11-30 | 13:58:16
Anonym säger:

Kan tipsa om Red Horse produkter mot röta. Haft väldigt goda och snabba resultat på strålröta med ArtiMud framförallt men är det djupt så är HoofStuff perfekt.

Svar: Tack för tips! :)
Emma Elfstrand

2018-11-30 | 14:17:40
Anonym säger:

Både mugg och strålröta har oftast att göra med obalans i magen. Så kör något preparat för god mag/tarm balans också.

2018-11-30 | 17:33:59
Emma säger:

Vartifrån kommer tränset som Focus har på bilden? Så snyggt!

Svar: Det är ett LG Bridle :)
Emma Elfstrand

2018-11-30 | 19:22:07
Anonym säger:

Saknar Samuel ... rider han inte ??

Svar: Nej han har inte ridit på väldigt länge :/
Emma Elfstrand

2018-12-01 | 15:37:02
Stina säger:

Angående muggen så har jag fått råd av två veterinärer att tvätta med hibiscrub och smörja med alcogel.

Men jag börjar med att smörja på med salsyvase för att lättare få bort skorporna. Sen tvättar jag och torkar torrt med papper. Sedan smörjer jag med alcogel. Sen om det svider eller ej vet jag inte men min häst har inte reagerat på det. Och det funkar! :D

2018-12-08 | 20:01:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: