Focus form

Fick en fråga som jag tänkte svara på i ett inlägg då jag vet att jag fått flera liknande förut :) 

En undran bara, när ni köpte Focus så reds han ju med bett på försäljningsvideon och gick då i en väldigt stadig form, hur ser ni på detta? Förvärrades hans tungfel senare? Eller hur upplever ni detta?

Ja, han gick ju i en väldigt stadig form på filmen, men visst såg man redan då att tungan stack ut vilket tyder på att han inte trivdes helt då heller. Grejen är att vi håller på att vänja in Focus i ett nytt system, och enligt filmen tycker jag att det ser ut som att ryttaren lite "bär" Focus. Nu försöker vi få honom att bära sig själv, enbart på yttertygeln, och det är såklart betydligt mycket svårare. Så som han såg ut i kroppen när jag fick honom(muskelfattig och med världens underhals) så ser inte en häst som faktiskt kan bära sig ut. Nu menar inte jag att han är värsta biffen än, för det är han verkligen inte, men man ser ändå att han är på väg att sätta rätt muskler. Vi vet inte heller hur hårt spänd hans nosgrimma var på den filmen, eller vilka andra hjälpmedel eller metoder som använts vid ridningen av honom innan han kom till oss. Han var ganska enkel i början, men sen när osäkerheten hos honom börjat släppa och han fick bli behandlad som en häst och inte en maskin så syntes hans grundläggande problem mer. Nu har mycket blivit bättre, men det finns oändligt mycket kvar att jobba på :) 
 
Sen är min kära häst lite muppig på så vis att han(oftast) är mer ridbar i ridhus, haha. Troligtvis är han inte särskilt van att bli riden i skogen eller på ridbana, för där är allt mycket läskigare än i ridhus(finns undantag förstås). Är han mer avslappnad i skallen så blir ju också formen mer stadig. Det går väldigt upp och ner det där för mig, men jag håller ut och kämpar på och hoppas att han ska bli stark i kroppen och stadig i formen så småningom :) Det får helt enkelt ta sin tid!

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Att hästen är spooky kan man lösa med att göra markövningar i form av horsemanship. Dvs förstärka ledarskapet så att hästen känner att ”När jag är med Anna är jag minsann trygg för hon har koll på läget”. Efter 5-10 gånger av dessa övningar är jag rätt säker på att han kommer bli coolare.

Svar: Vi jobbar ständigt med horsemanship (vilket du kanske vetat om du följt oss på Youtube) men vissa hästar tar det lång tid att utveckla en trygghet på :) Och vissa hästar kommer alltid vara nerviga, men att man förhoppningsvis kan jobba och få den nervigheten till en okej nivå.
Emma Elfstrand

2018-11-29 | 07:54:59
Malin säger:

Kmr det blir någon 1år med Fokus-film? Hade verkligen varit kul att se hela resan 😍

Svar: Det kommer :D
Emma Elfstrand

2018-11-29 | 08:58:45
Anonym säger:

Som ovan nämnt, kan inte ni klippa ihop klipp när ni har haft focus i ca 1 år. Får man se alla utvecklingar och framsteg <3

Svar: Det ska vi absolut göra! :D
Emma Elfstrand

2018-11-29 | 10:01:50
Anonym säger:

Anna du gör ett sjukt bra jobb med Focus! Det är kul att se vilken utveckling som sker. Han är lyckligt lottad som kom till er

Svar: Tack snälla :D
Emma Elfstrand

2018-11-29 | 11:39:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: