Artikel i Hippson

Roligt nog så har även Hippson hjälpt oss att sprida budskapet med vår namninsamling om bettlös dressyr. De har skrivit en artikel om detta som ni kan hitta HÄR :) 

 
Jag börjar seriöst dessutom fundera över om det bara är ridsportförbundet som tycker det här med bettlöst är en dålig idé, med tanke på all positiv respons som vi har fått.

/ Emma
Kommentarer
v säger:

Ridsportförbundet är så löjligt konservativt. Kommer aldrig förstå hur de kan anse att man "förlorar" kontroll utan bet och att det kan vara någon form av säkerhetsrisk

Svar: Haha, exakt! Då kan man inte ha så bra kommunikation med sin häst känner jag...
Emma Elfstrand

2018-11-02 | 12:15:04
Anonym säger:

Asså, kan inte sluta läsa alla intervjuer med er!! Samtidigt blir man så frustrerad över situationen i dagens dressyr!

Svar: Ja det är verkligen frustrerande! hoppas det blir ändring snart :)
Emma Elfstrand

2018-11-02 | 12:43:41
e säger:

Focus <3. Charmig vinkel haha

2018-11-02 | 14:03:29
Anonym säger:

Många förlitar sig på bettet som en "nödbroms", men jag är rätt så säker att man kan förlora kontrollen med ett bett med. Många förlitar sig även i att du inte kan skada hästen genom ett bettöst, men ett bettlöst träns kan bli skarpt det med.
Jag tycker att handen som håller i tygeln är det som grundar det hela, oavsett bett alternativt bettlöst.
Sen är det levande djur vi håller på med, oavsett hur god kommunikation vi har kan hästen bli skrämd eller liknande och ryttaren tappa kontroll över situationen.
Håller tummarna att de genomför förslaget med bettlöst, tycker nästan det vore en självklarhet då vissa hästar helt enkelt inte kan ha bett i munnen.

Svar: Så är det verkligen! Ifall en häst verkligen får panik och drar iväg så har ju du som människa ingen chans oavsett om du har bett eller inte bett i munnen på hästen.
Emma Elfstrand

2018-11-02 | 14:18:31
Erika säger:

Hoppas det blir en ändring, snart!
Det är väl många som vill tävla bettlöst.

2018-11-02 | 20:45:18
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se
Anonym säger:

Som kommentaren ovan om att man kan tappa kontroll både med och utan bett så håller jag helt med! Red senast igår en häst som tyckte vi skulle rusa från sida till sida i ridhuset och kasta oss lite överallt för att hon blev rädd för ljud utanför ridhuset. Jag hade INGEN chans att stanna henne fast jag hade bett. Hon drog iväg och det ända jag kunde göra var att hålla mig kvar. Så med denna kommentar vill jag bara säga att de inte spelar någon roll om man har bett eller inte, man kan tappa kontrollen ändå! Tack för en jättfin blogg, kram på er❤

Svar: Så sant som det är sagt! Kram och tack :D
Emma Elfstrand

2018-11-03 | 20:32:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: