Blåsig fredag

Yes, blåsten håller i sig, om än lite mildare idag. Jag tog faktiskt och longerade Focus även idag, och jag måste säga att han hade lugnat sig betydligt från gårdagen. Skönt! Jag brukar longera ganska sällan som ni kanske vet, men tycker det är bra när de har mycket energi till övers. Då får han springa bäst han vill, utan en töntig matte som sitter och säger "ptroo" ;) 
Han fick trava och galoppera över en bom också, och gjorde det SÅ otroligt lugnt och fint. Nu har det gått kanske tre veckor eller något sedan han gjorde det sist, men inga tveksamheter alls. Ska testa att longera honom någon dag nästa vecka också och ta fram ett blockhinder, så får vi se vad han säger då. Tror det kommer vara lika lugnt och fint!

Tage och Boppen fick sig ett pass på banan, premiär för Tages del! Hade tänkt vänta någon vecka till egentligen, men så hade jag absolut ingen lust att ge mig ut i blåsten. Det blev ett väldigt lätt pass eftersom det var första gången uppsuttet i paddocken. Han kändes SÅ fräsch, pigg och glad. Behövde knappt driva honom alls, fin i takten i alla gångarter och bara jätteglad. Så himla kul! Boppen var även han fräsch och fin, gammelgrabbarna är på G :D 

Boppen, Bella och Emma har fått laser idag av Linnea också. Vi frågade Linnea om det kunde vara bra med laser, och hon rådfrågade lite med en annan person, som tyckte att det var en god idé. Nu ska hon och Boppen lasras samtidigt, så nästa gång blir om kanske två veckor eller så. Vi ska verkligen försöka gör allt för henne, såklart. Vi ska också få låna en Back on track-ryggvärmare och testa, för att eventuellt köpa en själva sen om den ligger bra under hennes utetäcke. 
 
Jag har för övrigt frågat Cillan om hon har lust att testa terräng med Tage någon dag, och det ville hon! Så förutsatt att han är fräsch förstås, så kan ni vänta er terrängfilm till våren/sommaren någon gång 2019 :D Kul va? 

/ Anna

Funderingar och planering

Nu närmar det sig snart årsskifte, och jag har snart haft Focus i ett helt år. Vilket år det varit! Ni är flera som önskat en video om detta året med Focus, och vi har faktiskt planer på att just en sådan video ska komma upp :D 

Jag vill gärna att han ska bli kollad av veterinär, för att se så att han ser fräsch ut inför nästa år. Dock vill jag få bukt på muggproblemet, samt hans strålar i bak. Han har nämligen början till strålröta där, suck... Hade jag för övrigt ingen aning om, då jag aldrig haft det på en annan häst. Som tur var så såg equiterapeuten det när jag var där, så jag behandlar för fullt. Det är inte långt gånget för det luktar inte ens, så det är skönt i alla fall. 

När dessa mugg- och strålproblem är åtgärdade så vill jag som sagt att han ska kollas av en veterinär. När det är gjort så beror det förstås på om han är fräsch eller inte, och när vi ligger i tiden, vad planerna blir efter det. Jag och Samuel åker utomlands den 6 januari, så då är planen att han ska ha sin vintervila. Nu har han ju för visso redan vilat en vecka i och med såret, men jag tänker att det kan vara gott för både kropp och knopp att vila lite från arbete inför träning och tävling 2019. Det kan hända att han får bli lite longerad, så han inte är helt crazy när jag kommer hem, hehe ;) 

När vi kommit hem igen så skulle jag egentligen vilja klippa honom. Frågan är bara om det är för sent? Jag har inte tyckt att det behövts, för han har egentligen inte så lång päls. Men han blir faktiskt svettig, även fast det är kallt nu... Känns inte som någon idé att klippa nu, eftersom vi ju åker om drygt 1 månad. Men frågan är om det är någon idé att klippa när vi kommer hem, haha... Dessa beslut ;) 

Min lille finis <3

/ Anna

Skitväder

För några dagar sedan så sa jag "hallå Emma, såhär lite vind har vi väl aldrig haft såhär många dagar i rad?" Sen sa jag också "Jag kanske inte ska säga så, för då lär det komma massa vind snart", och ja, det har vi fått smaka på i natt och idag, och kommer nog inte sluta på några dagar nu ;) 

Det är verkligen inte storm, men ca 8 sekundmeters blåst och lite regn på det. Riktigt uppiggande, hehe. Jag fick i alla fall klippt Tage idag, som det kommer komma film på! Känns skönt, han blir svettig vid ridpassen så skönt för honom att slippa bli så varm. 

Focus och Boppen fick bli longerade idag. Emma ville se hur Boppen rörde sig från marken, och jag ville bli av med lite energi från min pålle ;) Focus var som förväntat väääldigt pigg och glad, haha. Han tyckte det var superkul! Boppen däremot tycker att longering är det tråkigaste som finns, men Emma tyckte att han såg i princip likadan ut i bägge varven. Enorma framsteg mot innan, helt klart! Så kul!! 
 
 
/ Anna