Svar på söndagsfrågor del 1

vad tycker ni om kedjegrimskaft?
Enda gången vi använt kedjegrimskaft är när vi lastat Tage, för att få lite hjälp när han blir stark och kastar sig bakåt. Använder det dock inte längre. Tycker att det är snyggt på fotograferingar men ser ingen anledning till att använda det annars. Inte på de hästarna vi har i alla fall :)

är ni sugna på att köpa en b-kortslastbil?
Både ja och nej. Dels är det ett fordon till som ska skattas och grejas med, som ska tankas och så. Men å andra sidan hade det vart rätt smidigt, och då hade vi kunnat åka med alla hästar samtidigt om man lastar två i bussen och en i transporten ;) 
 
Kan inte ni ha någon mer collab med någon annan hästyoutuber?
Det hade vi gärna gjort, men det känns svårt när vi bor så långt ifrån varandra.

Focus är ju utbrändhopphäst om jag inte har fel för mig!? Vad innebär det med en utbrändhopphäst egentligen?
Han har blivit pressad för hårt vid hoppning så i dagsläget vill han inte gå över en bom. 

Vad tycker ni om pelham-bettet och skulle ni kunna tänka er att rida med det på någon häst?💕
Vi har ingen direkt erfarenhet att rida på pelham, men jag tror Boppen hade funkat bra på ett sådant i hoppningen när han blir lite stark. Kanske borde testa ett, ett med korta skänklar isåfall :) 

Jag minns inte om jag ställt frågan innan eller om jag bara har tänkt ställa den, så jag ställer den igen; hur fungerar det med glidmomentet när hästar går med barfotaskor? I min värld, som inte har studerat barfotaskor på nära håll, så förlorar man hästens naturliga glidmoment, vilket kan orsaka kot- och hovledsinflammation eftersom barfotaskor inte glider..
Svår fråga för oss att svara på. Bättre att du ställer den frågan till de som är professionella inom barfotaboots om du är nyfiken!

Kommer ni åka och bada något med hästarna i år? Gillade den förra viden när ni badade med hästarna såå mycket!
Ja, det vill vi absolut göra någon gång :)

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

För att köra lagligt med BE-kort med B-kortsbil och släp får du köra två hästar i släpet och en på bilen, annars krävs C-kort eller CE-kort beroende på släpets vikt. Finns i princip ingen B-kortsbil med så hög lastvikt att du kan köra lagligt med två stora hästar i😊

2018-05-15 | 22:12:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: