Svar på söndagsfrågor del 3

ni säger att den största skillnaden mellan er och andra stora häst-Influenser är att ni är mycket mer inställda på att hästarna ska ha de så bra som möjlig och kärleken till hästarna framför tävling,resultat och pengar? det låter som tävling,resultat och pengar inte kan gå hand i hand med kärleken man har till hästen vilket är väldigt orealistiskt och kränkande mot alla dessa fantastiska tävlingsryttare som lägger ner tusentals timmar i sadeln och vårdar sina hästar utomordentligt. Ni får gärna förklara vad ni menar då de finns unga ryttare som följer er och som säkert har idoler på toppnivå.
Vi pratar som vanligt generellt i våra videos och menar inte att ALLA andra enbart är inställda på resultat och pengar. Vi tänker som såhär att ifall någon tar åt sig av vad vi säger i vår video på ett negativt sätt så har de antagligen på någon nivå dåligt samvete gällande hur de rider/tar hand om sina egna hästar. Om de istället förstår vad vi menar och håller med så är de trygga i sitt hästliv och med hur de behandlar sina djur, vilket ju är toppen. Visst kan tävling, resultat och pengar kan gå hand i hand med kärleken till hästen, men frågan är när det väl kommer till kritan: Vad väger tyngst? Pengar/resultat eller hästen? Många vågar nog inte erkänna att pengar/resultat är viktigare än hästarnas välmående, men vi ser ständigt ridning/hästhållning på större sociala medier som vi aldrig skulle syssla med själva. Så länge du inte hänger ut en specifik person så måste du ju få säga din åsikt generellt och diskutera en sakfråga, och vi är glada över att så många förstår vad vi menar och håller med oss i frågan. Det visar på att det finns många som har en hälsosam syn på hästar & ridsporten!

Hej! Tror ni hästarna undrar vad ni håller på med när ni efter till exempel ett ridpass står och håller i hästarna framför kameran och pratar? Haha konstig fråga men var bara en liten fundering jag fick xD
Haha, rolig fråga! Jag tror nog inte de reflekterar så mycket över vad vi gör, men jag tror de undrar varför de inte bara kan få komma in i stallet istället för att stå och tråka ;)

Nu när värmen har kommit (äntligen) när brukar ni då rida och hur hårt, tex på kvällen fast hårdare eller mitt på dagen när det är som varmast fast lugnare?
Det varierar! Uteritter försöker vi lägga på morgon eller kväll eftersom det är färre insekter då. Det har i och för sig inte kommit så mycket insekter än, men ändå :) Vi försöker att rida en del hårda pass mitt på dagen i värmen, för att vänja sig lite. Hästarna brukar inte bry sig mer än att de såklart blir lite extra svettiga och att man får vara nogrann med skrittpauser(och vätskepauser som ryttare, hehe). Vi tänker som så att ibland är ju tävlingar mitt i sommaren, mitt på dagen när det är supervarmt så då är det bra att faktiskt ha gjort det hemma också :) 

Hej! Vad tycker ni om annakondor?
Superläskiga, haha. Ormar över lag är väl inte vårat favoritdjur direkt.

Vilka bidrag hejade ni på i eurovision?
Förutom Sverige då såklart, så hejade vi på Israel och Danmark. Vilka hejade ni på? :D

Några generella tips inför betet?
Förutom att vänja in hästarna på gräs, så är det bra att vara nogrann med att de har friskt vatten hela tiden, skydd för flugor i form av täcke eller flugspray, eller både och. Något som är väldigt viktigt är att hästarna har tillgång till någon typ av skugga, antingen från träd eller lösdrift/vindskydd. Vi använder oss också av en bromsfälla, som faktiskt fångar många flugor, blinningar och bromsar, så det kan vi rekommendera :D 
 
 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Tror dock att största anledningen till att folk kanske känner sig "träffade" av det ni säger är för att de har en annan syn på hästhållning än vad ni har. Inte så att man bryr sig mindre om sin hästs välmående, eller har dåligt samvete över hur man tar hand om sin häst - utan för att man har andra åsikter kring hästhållning än vad ni har och därför känns det som att man blir pikad om man t.ex inte har sin häst barfota eller på lösdrift. Som om det är det "enda" sättet att göra rätt på. Om ni förstår hur jag menar :)
Jag själv anser att jag alltid sätter min hästs välmående i första hand, och då är min hästhållning ändå väldigt olik er.

Svar: Vi har ändå varit väldigt nogranna med att säga att hästar är individer och att vi absolut inte gör rätt och alla andra fel. Tolkar du det så så är det upp till dig :)
Emma Elfstrand

2018-05-17 | 15:22:48
Anonym säger:

det har inte nämnts i de videor jag har sett då då, men bra att veta att ni är av den åsikten att hästar är individer iallafall! :) Dock kommer jag nog att fortsätta tolka det som pikar så länge det snackas om hur synd det är om alla hästar som inte får gå på lösdrift eller behöver gå med täcke när det är sol ute. Just ordet att det skulle vara synd om min häst är väl det jag reagerar mest på :) Sen håller jag dock med er på många andra punkter.

Svar: Då har du inte lyssnat på allt vi säger, för det säger vi tydligt i bland annat "Ridsporten måste förändras"-videon. Vi har heller aldrig sagt något om att det är synd om hästar som inte går på lösdrift, har nosgrimma osv, utan det är något du har fantiserat ihop själv. Däremot tycker vi det är bäst att hästarna får ha det så naturligt som möjligt, om det är möjligt, och att hästägaren gör allt i sin makt för att de ska få ha ett så gott hästliv som möjligt. Överlag snackar vi om att våga bryta normer och inte göra något bara för att det "alltid har varit så", utan våga prova sig fram för att se om ens hästhållning och ridning kan bli ännu bättre.
Emma Elfstrand

2018-05-18 | 23:24:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: