Svar på söndagsfrågor del 2

Jag vet att ni delar på alla hästar. Men vem äger vilken? :)
Tage och Boppen ägs till 100% av pappa(well, och mamma, men hon är 0 intresserad haha). Focus ägs till största del av mig, men även Emma äger en del av honom. Bella ägs till 50% av Emma och 50% av mamma och pappa :)
 
Vad handlade era senaste drömmar (som ni kommer ihåg) om?
Anna: Jag drömde här om natten att jag hade en kjol på mig som jag fick gå och dra ner HELA tiden. Alltså varje steg! Var typ frustrerad när jag vaknade, haha.
Emma: Jag är en sådan som drömmer massor hela tiden, och en av mina senaste drömmar handlade bland annat om att Anna var gravid. Inte första gången jag drömmer det, och Anna har även drömt att jag varit gravid ;) 

Vilka typer av hästar tycker ni är svårast att rida och hitta rätt känsla på?
Anna: Jag trivs inte på för heta hästar. De får gärna ha lite motor, men inte för mycket. Då är jag inte alls bekväm.
Emma: Jag tycker det är svårast att hitta rätt känsla i dressyren på hästar som är väldigt obalanserade, och som har svårt för att ta något ärligt stöd till bettet. Hoppmässigt är det helt klart lättast att hitta rätt känsla på en häst som är lättreglerad fram/tillbaks i galoppen, med egen bjudning, så hästar som inte är/har detta har jag svårare för att hitta bra känsla på i hoppningen.

Skulle ni någon gång framöver kunna ha en fjording?
Absolut! Helt underbar ras :)

Hur länge tycker ni att man ska låta en ny häst landa innan man börjar rida?
Vi brukar låta hästen vara första dagen, och sen rida nästa dag. Allt beror förstås på hur hästen är. Är den dunderstressad får man förstås vänta, men i våra fall har hästarna vart coola så då har vi velat sitta upp ganska snart :) 

Har ni lyssnat på dokumentären "hästgården"? Vet att ni har tillbringat mycket tid på ridskola (Vad jag tolkar från er så hade ni en väldigt bra ridskola och ni trivdes väldigt bra där). Men jag undrar om det var mycket rykten? var man populär om man hoppade högt? Var ni "rädda" för män på ridskolan?
Nej, vi har inte lyssnat på den, men får ta och göra det när vi har tid! När vi red på ridskola så var det extremt avslappnat. Det var ingen big deal om man hade en supersmutsig, hålig tröja på sig och det var ingen press om att vara bäst och hoppa högst. Nej, vi var inte rädda för män på ridskolan. Vi hade en väldigt bra ridskoletid!

Kommer Anna också rida Bella? :) 
Absolut, när Emma är bortrest och kanske någon gång ibland för omväxlingens skull. Däremot så kommer jag inte rida henne i samma mängd som Emma :)

Kan alla era hästar ridas ut ensamma och är trygga med det?
Tage är väl den enda som vi gör det på, eller har gjort fram tills nu i alla fall. Boppen går att rida ut själv på, men det är inte roligt för varken honom eller ryttaren då han är så satans spänd. Focus har vi inte testat det på än, och kommer vänta ett tag tills han blivit ännu coolare i skallen. Bella har vi inte heller testat det på än, men är övertygad om att det inte kommer vara några som helst problem med tanke på hur cool hon är :) Antagligen kommer vi prova det redan någon gång nu i veckan.

Vad tycker ni om program som t.ex Ex on the beach och Paradise Hotell?
Jag tycker det är riktig skit-tv, haha. Skulle aldrig lägga min tid på att kolla på sådant. Emma däremot älskar skräptv ;) 

Vad tycker ni om att stå i tex raps och fota med hästarna? Sett att ni har gjort det, brukar ni kolla med bönderna/markägaren som äger åkern först så att det är okej att går där eller bara tar ni förgivet att det borde vara okej att gå på en liten bit av åkern?
Nu sist så gick vi ut i åkern där det inte växte något alls eftersom en traktor kört där och det var helt uttorkat. Skulle aldrig gå ut i en blöt åker eller kliva rakt ut där det växer. Däremot tycker jag det är helt okej i traktorspår/där det inte växer något men självklart måste man kolla med ägaren först! 

hej! Varför är ni inte med i allsvenskan? har ni planer på att vara med i år? 
Ska Bella vara barfota eller skodd? 
Helt enkelt för att vi inte varit sugna på att vara med. Jag kan ha råkat säga att jag kan vara med i div III till hösten haha... Får se på vilken häst det blir, och får klubben ihop ett lag utan mig så får de starta i första hand. 
Vi får se hur det blir för Bellas del :)

 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: