Svar på söndagsfrågor del 2

Hur gammal tror ni Boppen kommer bli?
Det är helt omöjligt att svara på! Hoppas han får vara frisk och vid liv i många år till :)

Kommer ni göra saker till hästarna också i ert ridsportmärke? ;)
Det är planen så småningom! :D

Er värsta hästtävling?
Anna: Min absolut första lokala tävling som jag red. Det gick SÅ himla bra, jag red en LD på en ridskoleponny och hade nog hamnat på placering, om det inte vore för att jag glömde att spänna sadelgjorden. Jag åkte av mellan näst sista och sista hindret i omhoppningen... Snacka om att jag var besviken då, haha.
Emma: Det måste vara när jag och vår första häst Bohun skulle rida en klubbdressyr och han vägrade att ens gå upp till A så vi kunde vända upp på medellinjen och starta programmet, och därför blev vi uteslutna, haha. Var riktigt jäkla arg efteråt kan jag säga ;) 

Är det tänkt att Samuel ska börja tävla snart?
Nä, han vill inte tävla :( Tyvärr, jag är övertygad om att han hade varit duktig! 
 
Har tänkt länge men med tanke på att ni har era hästar på lösdrift och uthyrt era 4 boxar så har era tillgång till boxarna om dom är tvungna att stå på box t.ex. skada osv? Då jag vet att dom som går på lösdrift ska ha tillgång till boxar. 
Vi har en box som är "vår", och skulle det ske att fler hästar blir skadade samtidigt så får vi bara se till att lösa det då. 

Vad ser ni mest fram emot under sommaren? 
Anna: Mitt och Samuels bröllop!!!!! Ska bli SÅ kul :D 
Emma: Jag ska till Malta om några veckor vilket ska bli kul! Sen alla små helgsemestrar (typ Falsterbo) och att slippa frysa konstant dygnet runt kommer bli härligt, haha!

Hur många inhyrda har ni i stallet? 
3st :)

Såg i ert ryttarmeddelande att toalett finns i sadelkammaren. Har det hänt att ni blivit av med grejer när folk fått gå in där? Kanske bara är jag som är övernojig, hehe! ;-)
Nej, det har det inte gjort! Vi har stenkoll på det hela tiden så att inget dumt ska hända :)

vad har ni för mål med alla era hästar och vilken drömnivå skulle ni vilja uppnå som ryttare?
Med Focus vill jag i alla fall komma upp på MSV-nivå, Tage ska få ha ett härligt liv och eventuellt tävla lite hoppning(max 90cm) men isåfall med annan ryttare. Boppen har vi väl som mål att han ska vara så fräsch så länge som det bara går! Han kommer antagligen få hopptävla lite men inte högre än 1m :)
Anna: Har inte riktigt funderat på det där så noga, men visst vore det roligt att tävla PSG. Men i alla fall MSV :) I dressyr då, hoppa vet jag inte om jag kommer göra sådär jättemycket, hehe. 
Emma: Har inga mål alls just nu faktiskt förutom att ha kul och ha välmående hästar! På sikt vill jag komma upp på 120-nivå tävlingsmässigt i hoppning och MSV-nivå i dressyr. 
 
på vilka grunder utgår ni ifrån att hopphästarna blir tvingade till att hoppa,och hur genomförs de i praktiken, då en häst som går dåligt på hemmaplan presterar sällan bra på tävling, jag har kollat på dokumentären om all in med peder och får inte alls den uppfattningen att de går till på de sättet som ni beskrev men skulle jättegärna vilja veta vad ni tycker om detta:)
Nu menar vi absolut inte att ALLA hästar är tvingade till att hoppa, men det går att tvinga en häst till ganska mycket. Med tanke på Peders hästhållning skulle jag bli mäkta förvånad om han tvingar någon häst att hoppa, men nog finns det många andra som gör det, och om de inte tvingar hästen att hoppa så tvingar de hästen till att hoppa bättre genom diverse vidriga metoder. Peder är ju en ganska dålig ryttare att jämföra "hela hoppsporten" med, eftersom han generellt verkar ha en betydligt bättre hästhållning än de flesta andra. 

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Huhh! Tur att jag läste fel! Jag tyckte först att det stod "Peder är en dålig ryttare" så jag blev lite förvånad, hahaha😂😂 Kram❤

Svar: Haha 😂 Ja alltså... Vi är ju mycket bättre än honom 😉
Emma Elfstrand

2018-05-10 | 12:35:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: