Svar på söndagsfrågor

Har ni testat rida barbacka på Focus? Tror ni det hade gått bra?
Nej, det har vi inte gjort än! Jag kommer inte sitta upp på honom barbacka förrän han är helt trygg :) Han kan tycka att grejer är läskiga och antingen stanna och titta(vilket han oftast gör) och ibland, väldigt sällan numera, tvärvända och kasta sig väldigt snabbt. Så nja, i dagsläget hade det kanske inte gått så bra ;)

Vad ska man som ryttare göra om hästen "krullar" ihop sig så som ni sa att fokus gjorde ett tag? Hur kan jag få hästen att sluta med det? Ni är bäst!
Han gör fortfarande det, och då släpper jag helt kontakten i munnen helt för att sedan ta upp den igen, med den kontakten jag vill ha. Detta sker ganska snabbt också. Inte så att det blir ett ryck i munnen, men så att hästen får som ett "wake up call" att den inte ska krulla ihop sig eller hänga i handen :)

Varför började ni ha era hästar på lösdrift?
För att vi dels ville få plats med fler hästar på vår gård, och dels för att vi inte ser några nackdelar med just lösdrift :)

Hade ni något annat djur än häst då ni fortfarande bodde hemma hos era föräldrar?
Ja! Vi har haft fiskar, en kanin och marsvin. Fiskar var väl inte så roligt, men det var det enda mamma accepterade först ;) Marsvinen tröttnade vi på efter några år, så då sålde eller skänkte vi bort dem.

Gillar ni Harry Potter?
Ja! Vi båda älskar HP :) Emma har läst alla böcker flera gånger samt sett alla filmer, och jag har dessvärre inte orkat plöja mig igenom alla böcker även fast jag älskat de jag läst, haha. Läser så sällan nu för tiden tyvärr :( 

Vart hade ni flyttat om ni hade fått välja vilken plats som helst?
Anna: Åh, jag är så hemmakär så jag vet inte om jag hade kunnat flytta någon annanstans... Om jag var tvungen att flytta någonstans så hade jag nog valt Varberg, för där har vi lite släkt och vänner och jag tycker att det är en väldigt fin stad. 
Emma: Vill inte heller flytta, eller ja... lämna ifrån sig livet vi har här med hästarna och så. Hade vart en annan sak om vi inte haft egna hästar, eget företag osv, utan levt ett helt annat liv. Då hade jag nog antagligen redan flyttat härifrån, men vart vet jag inte för då hade jag inte haft samma vänner, intressen, mål osv :) För bred fråga att svara på helt enkelt, haha!

 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: