Överkurs

Idag har jag och Focus tränat på lite "överkurs"-grejer. Det är så kul att väva in det ibland mellan allt grundarbete tycker jag. Vi gör det absolut inte varje ridpass, utan kanske ett pass i veckan. Idag blev det sidförande i alla gångarter(till och med galopp!), förvänd galopp och ett par byten i galopp.
Just de svårare grejerna rider jag varken länge eller mycket av, för att behålla motivationen i honom. Men han skötte sig så himla bra! Han gjorde något/några rena byten åt båda håll, och det har han inte orkat förut. Förvänd galopp gick kalasbra och han kan redan göra relativt "snäva" svängar i förvänd. Sidförande gick toppen! Lustigt nog är det enklast i skritt och galopp, men det är väl så när traven är hans svagaste punkt(även om den är fin). 

Jag red honom på rakt bett idag för första gången och han kändes väldigt bra på det! Mjuk fram till handen mestadels och lade sig inte i handen så som han gjort på tredelat. Nu vet jag inte om det var dagsformen eller inte eftersom vi bara testat det en gång, så jag ska såklart fortsätta att rida med det och känna efter. Men bra första intryck i alla fall! 

Boppen var kalasfin med Emma idag! Han var lite spänd först, men sen slappnade han av och gjorde alla lite svårare grejer plättlätt. Samlade sig fint i galoppen, gjorde rena, fina byten och var lätt att flytta för skänkeln samt reglera fram och tillbaks. Han kan vara lite "seg/långsam" tillbaka om Emma till exempel ökat på galoppen och vill ha honom tillbaka, men idag kom han tillbaka direkt. Duktig kille! Verkar som att fällningssvackan släppt :D

Sist ut var lille röd, a.k.a Tage. Jag tog dressyrsadeln idag för att känna efter lite, eftersom han är så fin nu så hade det faktiskt vart kul med en tävling! Men näääe, den känns inte bra på honom alltså. Nog för att han inte gått med den sadeln på länge men han kändes inte alls som i hoppsadel. Jag satt katastrofalt dåligt i den också, haha. Nej, jag tror vi struntar i det där med dressyrtävling faktiskt ;)
Han var dock fin ändå! Jag red mycket i galopp, stod upp och jobbade honom både framåt och tillbaka. Sen red vi lite byten över banan. Det är inte Tages starka del i ridningen, men bra att träna på ibland! Han byter inte rent åt något håll, och från vänster till höger blir det gärna en liten kick mitt i allt ;) 
 

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: