Nu drar jag till Malta!

Hej allihopa! Hoppas ni har det gött i det fina vädret :) Själv är det dags för mig att lämna detta underbara svenska sommarväder och dra iväg till Malta. Förhoppningsvis är det lika gött väder där, men frågan är om det är lika varmt som hemma ;) I vilket fall som helst ska det bli skönt att komma iväg litegrann! Jag kommer att ta helt bloggledigt när jag är iväg, men vi har spelat in lite videos i förväg och så har jag tidsinställt något inlägg själv, annars kommer ni bara få uppdateringar av Anna under tiden som jag är borta.

Idag gick jag upp redan vid 6 för att hinna rida Boppen och Bella innan det skulle bli för varmt. Vid halv sju när jag satt upp på Bella var det riktigt behagligt ute får jag säga, men när klockan närmar sig åtta så blir det onekligen varmare och varmare ute.

Bella och jag fick till vårt bästa pass hittills här hemma. Hon är betydligt piggare än våra andra hästar vilket jag inte riktigt är van vid, och hon vill gärna springa iväg när hon blir trött. Tage kan också göra det ibland, men på ett annat vis än henne, så jag är inte så van vid att rida denna typ av häst. Bra träning för mig, och kul framför allt med en häst med så mycket bjudning :) Idag fick jag henne att nästan hela passet vänta fint på mig, vara ihop i sin kropp och samtidigt ta ett jämnt och bra stöd till bettet. Jobbade med mycket övergångar, halter, få henne att länga sin yttersida, skänkelvikningar och skolor. Hon har en bra grundbalans i allt detta arbete och är riktigt rolig att arbeta med eftersom hon har en naturlig mjukhet i sin kropp. När hon får mer styrka i bakkärran är jag övertygad om att stödet till bettet kommer bli jämnare och hon kommer inte bli lika "dragig" när hon inte orkar. Det är som ni vet främst galoppen vi har problem med eftersom hon inte orkar hålla ihop den på samma vis. Inte konstigt, för ju snabbare gångart, desto mer brukar grundproblemen visa sig. Detta är extra tydligt på Bella där det mesta känns väldigt enkelt i skritten, men blir svårare ju snabbare det går, haha. Ser fram emot att arbeta mer med henne när jag kommer hem!

Efter Bella var det Boppens tur, och även han skötte sig fint idag. Han är riktigt pigg, mjuk och fin just nu vilket är kul. Jobbade egentligen med samma saker på honom som jag gjorde med Bella. Han har naturligt svårare för att länga sin utsida jämfört med Bella och är stelare i sina sidor än henne, medan han istället har andra grejer som han har lättare för. Jag ska fixa ett inlägg där jag jämför de båda som jag ska lägga upp här på bloggen när jag är borta!

 
/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: