Lång torsdag

Hej allihopa! Idag gick jag upp vid 6.30 och nu är klockan strax innan 21 och jag är äntligen klar för dagen. Idag har jag spelat in 2,5 videos, redigerat 2 videos, gymmat, tränat Parelli med Focus för Anna, dressyrtränat Boppen och longerat Bella, så det har tagit sin lilla tid. Vill verkligen vara ledig i helgen eftersom det verkar bli så bra väder så då är det bara att köra på ordentligt nu innan :) 

Jag hade egentligen tänkt rida Bella idag men tyvärr upptäckte vi att ingen av våra sadlar passade henne, utan de klämde alldeles för mycket tyvärr, så jag kommer inte kunna rida förrän vi har fått sadel utprovad till henne. Ska därför se till att få det gjort asap, gärna redan på måndag eller tisdag ifall det går att få tid så fort någonstans!

I vilket fall som helst så gick både Focus och Boppen kanon på dagens träningar. Focus var SÅ duktig när vi tränade med Anna, och vet ni vad? Idag gick han över bommar :D Han GICK verkligen över dem också. Tidigare har han kastat sig över dem, men idag tog han det steg för steg utan någon panik. Vi är så stolta över honom, och ni kommer få se detta i en video nästa vecka. 

Även på dressyrträningen för Miranda gick Focus kanon och Anna känner sig så mycket mer bekväm i ridningen i sina nya dressyrstövlar, så nu är hon taggad på meeting nästa helg i Grevagården. Boppsie var också duktig idag. Till en början kändes han väldigt styv och stark, men efter lite jobb blev han riktigt fin. Det vi jobbar på främst med Boppen just nu är att han ska kunna länga ut sin yttersida ordentligt. Det låter lätt men är riktigt svårt om jag inte ska rida med "stödhjulen på" utan att han ska bära sig själv utan att jag blir fast i innertygeln. Mot slutet red vi även lite bytesserier vilket gick fint för det mesta. 

Nu ska jag bege mig ner mot soffan och kolla senaste avsnittet av Modern Family innan läggdags. Mår sådär just nu. Vet allvarligt talat inte om jag är sjuk eller har en satans pollenallergi. Känner mig inte öm och "febrig" i kroppen som när jag är förkyld men har alla andra symtom, och nu hostar jag dessutom som tusan, så ska ta och dricka lite äcklig hostmedicin ... Har fått överkonsumera nässpray eftersom jag är så tät, så inatt blev det blodbad i mitt hus. Min näsa tål inte speciellt mycket nässpray så jag börjar alltid blöda massor när jag har konsumerat det i några dagar, men what to do när du inte kan andas, right?

 
/ Emma
Kommentarer
Siri säger:

Ett tips på tv-serie är The Rain, om ni inte redan har sett den. Finns på Netflix! Är verkligen skitbra!

2018-05-17 | 23:23:33
Anonym säger:

Jag rekommenderar koksaltlösning. Det blir extra effektivt med nässpruta. Om du misstänker allergi så gå antingen till vårdcentralen eller köp allergitabletter och testa om det blir någon skillnad.

2018-05-18 | 06:16:39
Frida säger:

Säger som ovan, nässköljning är rikigt bra. Jobbat på ÖNH-mottagning som sekreterare och alla läkare rekommenderar faktiskt nässköljning, mina förkylningar blir hälften så korta när jag sköljer. Kolla på renasnoken.se....

Svar: måste spana in detta!
Emma Elfstrand

2018-05-18 | 21:40:57
Anonym säger:

Försök få tag på en burk Vicks Vaprub salva. Det är det bästa! Enda sen jag var liten har jag använt det vid förkylningar. Räcker att smörja lite på bröstet så öppnas luftgångarna. Helt oslagbart! Tyvärr går det inte längre att köpa på svenska apotek. Men helt klart värt att försöka beställa

Svar: Åh tack för tipset!
Emma Elfstrand

2018-05-19 | 02:00:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: