Idéellt arbete

Igår när jag skrev om att jag, pappa och Emma varit på ridskolan och jobbat så fick jag frågor om varför vi gjorde det. 

För oss så är det självklart att hjälpa till så mycket som vi bara kan i vår ridklubb, och så har det alltid varit också. Pappa är aktiv i styrelsen, har suttit som ordförande förr i tiden och är nog ridskolans lungor skulle jag säga, haha. Utan honom hade det inte funkat. Pappa är så duktig på allt som har med bygg att göra, allt ifrån bygga boxar, måla, spackla, sätta väv, bygga paddockstaket och hagar, ja, allt! Vi andra som inte riktigt kan det där, får istället ta direktiv från bland annat pappa ;)

Jag och Emma är istället aktiva i Tävlingssektionen, där vi planerar klubbens tävlingar. Både lokala, regionala och på klubbnivå, samt Pay and jumps/rides. Då ingår en del jobb såklart, så som att tvätta hinder och måla. Sen gör vi så mycket vi kan utöver det också. 

Vår ridskola är nybyggd, och inte ens färdigbyggd än, så därför är det kanske lite extra mycket jobb för oss. Men för vår del så är det liksom så, man hjälper till. Utan den idéella kraften så funkar inte ridklubbar och ridskolor, så är det bara. Det är inte alltid skitkul för ibland är det tunga och slitiga grejer som ska göras, men det känns alltid så himla bra när det är gjort :) 
 

Är ni aktiva i er ridklubb? 

/ Anna
Kommentarer
Nadja säger:

Ja, jag är ordförande i ungdomssektionen på ridskolan :)

2018-05-14 | 13:09:26
Bloggadress: http://nouw.com/nadjawestblom
Sabina säger:

Jag är aktiv inom min klubb (Ludvika Ridklubb) där jag sitter med i Tävlingssektionen som planerar allt från klubbtävlingar till lokal/regionala tävlingar. Har varit med i US när man var yngre för den delen också men nu är det TS som gäller. :)

2018-05-14 | 13:10:38
Anonym säger:

Hej! Är det ett betalt jobb? :)

Svar: Nej ideellt arbete är aldrig betalt :)
Emma Elfstrand

2018-05-14 | 14:12:27
Anonym säger:

Ja, sitter i styrelsen och tävlingssektionen. Jättekul "arbete", senast i helgen så flyttade vi ut terränghinder och planerade inför finalen i Gota Cupen. Vi har med en rätt ny klubb, bygger fortfarande på vårat ridhus.

2018-05-14 | 15:00:29
Anonym säger:

Får ni rida där gratis?

Svar: nej!
Emma Elfstrand

2018-05-14 | 15:36:18
Anonym säger:

Självklart hjälper man till inom sin egen ridklubb tycker jag. Speciellt när man tävlar själv, man kan inte förvänta sig välbemannade och bra tävlingar på andra ställen när man inte hjälper till i sin egen klubb själv, utan funktionärer inga tävlingar 😉

Svar: så sant! tror inte folk som själva inte jobbar ideellt förstår hur mycket arbete som ligger bakom exempelvis en tävling utan de tar bara allt för givet ☺
Emma Elfstrand

2018-05-14 | 16:50:20
Malin säger:

Jag tycker det ideella är en viktig del av hela sporten. Jag har jobbat mycket ideellt och man lär sig allt från verksamhetsutveckling, till organisering, mötesstruktur och utvecklas allmänt som individ och träffar mycket människor. Och som tidigare talare sa så blir det bättre tävlingar och inte lika stor belastning för varje person och klubben + roligare ju fler man är som gör arbetet.

Svar: Så sant så :)
Emma Elfstrand

2018-05-14 | 18:18:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: