Svar på söndagsfrågor del 1

Sorry för lite sent svarsinlägg här, men vi glömde nästan bort frågorna denna vecka! Haha. Här kommer svaren i alla fall :) 

Hva syntes dere om pee-wee bittet?☺️
Tage kändes fin på det, men jag tyckte att det nästan blev lite för skarpt på honom. Ibland behöver jag göra förhållningar i handen på honom och med vanligt tredelat går det fint, men på detta började han nicka/flaxa lite med huvudet. Så nu rider jag på hans vanliga bett igen :) 

Kommer ni att jobba lite med bommar med Focus tillslut när ni gör Perellis lekar?
Vi får se lite hur vi utvecklar det hela! Vi förlitar oss på Anna, hehe. Men det vore såklart roligt att jobba med att få bort hans rädsla för bommar, så förhoppningsvis gör vi det :)

Vad har ni för märke på era sporrar? Hur långa är de och tycker ni om dem? Finns det någon sporre ni skulle vela testa? Kram❤
Jag rider extremt sällan med sporrar, minns inte när det var sist faktiskt. Men när jag väl har sporrar så är det Sprengers 15mm kulsporrar. Gillar längden på dem, och de är väldigt milda :) Nej, vi trivs bra med just de sporrarna!

vi har tänkt att fixa lösdrift till hästarna till sommaren. har ni några tips vad man behöver tänka på? :)
När vi byggde vår lösdrift så valde vi betong nedtill och trä upptill. Väldigt smidigt för på sommaren håller sig lösdriften sval, det blir lite isolerande på vintern och superbra vindskydd såklart. Sen äter hästarna inte upp lösdriften heller, ett himla stort plus ;) Sen är det bra att tänka igenom storleken ett par varv extra. Vi har tre hästar på lösdrift, men gjorde lösdriften större än minimummåttet för tre hästar. Eftersom vi valt halm som strö så har vi en halmbal förvarad i ena hörnet, så när det behövs mer strö så slipper vi släpa på balar och hålla på. Superbra! Det är ett toppentips :) Fråga gärna om det är något specifikt du klurar på så ska jag försöka svara!

Om ni fick välja en annan favoritdryck än Pepsi Max, vilken skulle det då vara?
Anna: Fanta är så himla gott! Favoriten är apelsin. Älskar det speciellt på sommaren, för då känns det extra svalkande på något vis. Iskallt vatten är inte helt fel det heller!
Emma: Jag måste ha mitt morgonte, så jag kanske får svara det. Annars vet jag faktiskt inte! Vatten är ingen favorit hos mig, men jag håller med Anna om att Fanta apelsin är supergott!

Om ni fick vara en häst som tävlar på grand prix nivå, inom vilken gren skulle ni vilja vara då? Och vem vill ni ha som ryttare? 
Anna: Haha, kul fråga. Jag hade velat vara en hopphäst, och haft Peder som min ryttare! Jag gillar Peder och Lisens tankesätt inom hästsporten, och Peder rider ju fantastiskt bra. 
Emma: Jag håller med Anna :)

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Jag behöver er hjälp! Jag har en ponny som jag har haft i 2 år och hon börjar bli lite liten. Min mamma hittade en jätte fin islandshäst som gillar att hoppa (som jag älskar). Men jag älskar min ponny jätte mycket och hon betyder allt, vi har inte råd eller tid för en till häst då vi redan har två islandshästar. Den hästen som mamma vill att vi ska kolla på låter perfekt för mig och vår familj. Hur ska jag göra?

2018-03-29 | 10:04:53
Anonym säger:

Det känns konstigt att sälja sin bästavän

2018-03-29 | 16:05:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: