Svar på söndagsfrågor del 3

Hade ni några mål när ni red som barn? som att bli sveriges bästa dressyr eller hoppryttare t ex? 
Nej, vi hade faktiskt aldrig några sådana mål. Vi älskade(och älskar såklart) hästarna och kände att det var kontakten till dem som var det viktigaste. Sen har vi alltid velat tävla litegrann, men på en lagom nivå :)

Har ni någon gång provridit en häst där ni känt att nej, den här hästen är för svår eller så? 
Ja, verkligen! När jag och Emma hade provridit Tage så skulle vi provrida en till häst, trots att vi blev dödskära i Tage. Men det var ju så man skulle göra, provrida flera ;) När vi knackade på huset till kvinnan som ägde hästen så fick vi vrida våra huvuden många decimeter uppåt. Hon var SÅ lång! Säkerligen 1,90m, och vi var kanske 1,65m. Hästen var så van vid vart kvinnan hade sina skänklar, så vi kände oss som totala nybörjare när vi satt på dess rygg. Den förstod inte alls vad vi ville, haha. Visst att vi inte var superrutinerade, men vi hade ändå ridit i 5 år så vi kunde ändå en del. Den fick säkert ett toppenhem med en mer rutinerad ryttare sen :)

Har ni även några tips på vad man kan göra för att lära sig mycket om stall och ridning? själv vill jag bli så pass duktig att jag kan ha egen häst i framtiden. Jag har ridit i snart två år och går lektioner en gång i veckan, håller lektioner för de små barnen, hjälper flera ryttare i stallet med deras hästar och försöker lära mig så mycket som möjligt. Dock så känns det som att utvecklingen i själva ridningen har stannat av lite. Vill helst lära mig allting nu nu om ni förstår vad jag menar:D Några tips? <3
Jag förstår precis vad du menar! Kanske finns det någon i din närhet som behöver hjälp att rida sin/sina hästar så du får fler ridtimmar i veckan? Annars kan jag varmt tipsa om att titta på ridning, och allra helst i verkligheten. Åk och kolla på tävlingar och träningar. Lyssna noga på vad tränaren säger, och analysera själv vad som ryttarna gör. Det är supernyttigt att se ridning! 

Hur var er känsla första gången ni provred Boppen och Tage? 
Underbara, bägge två! Med Tage så red Emma först, och sen jag. Emma hoppade bana på 1,10m och de bara flög över hindren. När det var min tur så hoppade jag 1m med Tage, och vi kände båda två att allt bara var så rätt. Det sa verkligen klick! 
Med Boppen så var det ju hela 3 stycken ryttare som det skulle klicka för. Emma fick börja, och hon hoppade 1,20. som ingenting. Jag minns inte hur högt jag hoppade på just provridningen, men allt kändes bara så enkelt. Sist satt pappa upp, och det gick också som hejsan. Alla tre var helt lyriska efter provridningen ♥ 
 
Vad har ni för långsiktiga och kortsiktiga mål med Focus? Super trevlig häst!
Tack snälla! Förhoppningen är att vi ska hinna debutera MSV C innan detta år, och Miranda(vår dressyrtränare) vill att vi ska komma igång med bytesträning till hösten. Wiii! Hade varit kul, haha. Långsiktiga vågar jag inte riktigt svara på faktiskt. Det får framtiden utvisa helt enkelt :)

Hej, vad betyder det att ni har köpt Focus osedd?
Vi köpte honom utan att provrida. Såg bara en film och köpte honom över telefon :)

Hur kom det sig att Emma rider Boppen mer än Tage, och att Anna rider Tage mer än Boppen?
För att jag passar bättre ihop med Tage och Emma bättre ihop med Boppen, även fast vi båda gillar att rida respektives hästar också såklart!

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Haha, känner igen det där med långa och korta människor, är själv ungefär 1,90 ;)

2018-03-31 | 08:46:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: