Svar på söndagsfrågor del 2

Hej! Vilket är erat favoritmärke på ridbyxor just nu? Just nu använder jag nästan bara ridbyxor från Ullared (Milton). Anna använder även helskodda från Horze Deziree.

Hur högt kommer ni utbilda Focus? Det återstår att se både hur långt vi kan ta honom och hur långt han kan tas generellt :) Den långsiktiga planen är i alla fall att vi ska utbilda honom till MSV:B dressyr, och sen får vi se om/när det blir så.

Vad tyckte ni om Talang finalen? Anna såg finalen, men jag har bara sett de tre som var i topp. Både jag och Anna tyckte att "minnes-mannen" skulle vinna. Enligt mig är det en så otroligt mycket större talang än att kunna rappa/sjunga, som så många redan kan göra väldigt bra. Vi blev så sjukt imponerade av honom!

Hur länge rider/hoppar ni fram på tävling? Inför hopptävling brukar vi generellt sitta upp 20 ryttare innan ungefär, ifall vi ska dra det tidsmässigt så kanske det blir 30 minuter innan start. Då hinner vi värma upp i lugn och ro innan framhoppningen. Inne på framhoppning hoppar vi generellt lilla hindret 2 gånger, räcket två gånger och oxern två gånger. Plus något sista språng precis innan vi lämnar. På dressyrtävling beror det mycket på vilken häst vi sitter på. Boppen kräver en längre framridning, helst cirka 40 minuter. Tage behöver en kortare på kanske 20 minuter och just nu får Focus något mellanting. Vi behöver lära känna honom bättre för att se vad som passar honom bäst!

Hej! Läste att ni inteoducerat skänkelvikning för Focus,vad kul att ni kommit så långt med honom! Jag rider en häst som är 9 år men sent tagen och försöker mig på detdär med skänkelvikning men har gått på känsla. Hur gör ni? När det gäller sidförande rörelser så som skänkelvikning så bara jag gör själva hjälpen. Jag "gungar med" åt det håll jag att han ska göra skänkelvikning åt, leder mycket med tygeln åt det håll han ska åt, och får kanske trycka ganska mycket med skänkeln i början. Berömmer såklart massor när han gör rätt. Skulle han ändå inte förstå så tar jag hjälp av en person från marken som hjälper till att "putta" hästen åt rätt håll, så att den förstår var syftet är med rörelsen. Det har vi dock inte behövt göra på Focus :) 

Har Emma några krav på hopphästen hon vill köpa i framtiden? Jag har några riktlinjer, och det är att den ska vara 4-10 år, 165+ (gärna 170+), trygg, snäll i all hantering, pigg och glad utan att vara het, och hemskt gärna också otittig/nervig. Annars har jag inga krav på vad den ska ha tävlat och så även om det såklart är meriterande med goda tävlingsresultat.

Hur ofta tvättar ni håret? Vilka produkter och hur gör ni? Nu när jag har färgat håret kör jag tvätt varje måndag och fredag, så två gånger i veckan :) Jag har hår som blir fett med en gång så jag konsumerar mycket torrschampo där emellan ;) Just nu använder jag nästan bara Maria Nilas färgbevarande produkter, och även Fudges silverschampo som är det bästa! Det både jag och Anna tänker på när vi tvättar håret är att alltid använda både schampo, inpackning och balsam. Vi läste för många år sedan att shampo "öppnar upp" och rengör håret, inpackning vårdar, och balsamet stänger håret. Ganska logiskt egentligen och det känns som om håret blir mer vårdat och att min färg har hållt bättre när jag gjort såhär!

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Ååh önskar jag kunde tvätta mitt hår så sällan! Men eftersom jag jobbar i en klädbutik och är i stallet varje dag så måste jag tvätta håret så det inte luktar häst :(

Svar: Åh, jag förstår att det blir skillnad då :(
Emma Elfstrand

2018-03-22 | 11:49:10
Anonym säger:

Har ni någon bra övning för att bli bättre att se avstånd innan hindren? Har så lätt för att samla ihop galoppen för mycket speciellt nu när jag gått från ponny till storhäst.

Svar: Ingen specifik övning - men hoppa småhinder ofta! Öva på att få in den perfekta galoppen för hoppning på låga hinder för då funkar det även på högre höjder sen :)
Emma Elfstrand

2018-03-22 | 12:58:38
Anonym säger:

Fanola silverschampo är det bästa. Det slår alla, Fudge är värdelöst i jämförelse med det.

2018-03-23 | 14:41:34
Hanna säger:

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1061922&inriktning=&typ= Nåt för dig Emma kanske?

Svar: för gammal tyvärr 😊
Emma Elfstrand

2018-03-24 | 17:08:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: