Svar på söndagsfrågor del 1

Här kommer första delen av den här veckans söndagsfrågor :) Glöm inte bort att söka i bloggens arkiv om det är något speciellt ni undrar över!

Har ni planerat att träna Focus med lite bommar framöver våren? Ja, kanske, men det är inte det som vi kommer fokusera mest på utan vi tar det lite som det kommer.

Vad är de bästa resultaten var och en av era hästar någonsin fått i dressyr? Bra fråga! Boppen har fått runt 68% i olika klasser flera gånger, men aldrig över 70%. Tage har fått 70% ett par gånger.

Om ni hade fått ta över en GP häst (dressyr eller hoppning) vilken hade ni valt och varför? Oj, vilken bra fråga! Jag hade gärna tagit över Casall i hoppningen, för han är verkligen min typ av häst. Han ser så lugn och snäll ut samtidigt som han verkligen inte är tråkig. Jag kan ha fel för jag har ju ingen aning om hur han är att rida, men den första hästen jag tänker på är i alla fall Casall. Känns som om det kan vara en bra läromästare i hoppningen :) Anna hade inte tackat nej till Valegro!

Ni har pratat mycket om sockerberoende. Har ni några mer tips över hur man slutar eller i alla fall drar ner? Tyvärr så är det enkla svaret bara att härda ut, haha. Det blir bättre efter några veckor men innan dess så är det förjävligt. Idag dras jag med sockerberoende varje dag eftersom jag äter socker varje helg, men på vardagarna har jag några knep som brukar hjälpa. Dels så försöker jag att äta ordentligt och regelbundet. Ofta blir jag sugen på sötsaker när jag är trött/hungrig, så bra sömn och mat är a och o! Sen tycker jag det är bra att "underhålla" sig själv så jag inte tänker på godsaker, genom att vara i stallet, träna osv. Det är nice att ha snacks hemma att äta om suget är riktigt förjävligt. HÄR finns ett recept på riktigt goda chokladbollar utan vitt socker.

Innan ni köpte Focus så pratade du (Emma) om att köpa en hopphäst. Undrar om planen fortfarande är densamma trots att du köpte en liten del av Focus? Yes den planen är detsamma! Har kollat lite på hopphästar nu på Hästnet, men tyvärr har jag inte hittat någon som jag fastnat för. Förhoppningsvis kommer jag att hitta någon passande häst någon gång under våren :) 

Skal dere til Trondheim Horseshow i sommer? Nej :) 

Lasttränar ni era hästar eller lastar ni bara när ni ska iväg? Om ni lasttränar utan att åka iväg, hur gör ni då? Vi lasttränar inte Tage och Boppen utan de lastas bara när vi ska iväg eftersom de numera är så lätta att lasta. När Tage var krånglig att lasta så tränade vi honom mycket på det. Däremot ska vi börja lastträna Focus snart. När vi lasttränar så brukar vi bara lasta hästen och sen lasta ur igen. Möjligtvis att vi åker en kort bit också. HÄR finns en video där vi visar hur vi lastar svårlastade hästar.


 
 
/ Emma
Kommentarer
Sätilaryttaren.se säger:

En följdfråga på bommar och Focus; har bi testat aty lägga in bommar i hans vardag? Typ slänga ut några bommar i hagen, så det blir en stor del av hans vardag och utan någon på ryggen? 😊

2018-03-13 | 09:51:09
Bloggadress: http://satilaryttaren.se
Linn säger:

Hej! Vet inte om jag egentligen skulle väntat till nästa tipstorsdag men testar ändå, har ni något tips på övningar för att få hästen att jobba mer med ryggen/igenom ryggen? MVH Linn

2018-03-13 | 20:51:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: