Svar på söndagsfrågor del 1

Här kommer första gänget frågesvar för den här veckan. Jag såg att vi fick in endel frågor som vi redan svarat på, så sök gärna i bloggen om det är något specifikt ni undrar, eller spana in kategorin "frågor och svar" :)

Ni kanske har svarat på detta förr, men jag är en ny läsare. Hur gjorde ni med betalning av gården och när Anna flyttade ut? Köpte ni gården gemensamt och Emma köpte ut Anna precis som man kör som sambos som ska tex separera? 
Vi har turen att våra föräldrar äger gården så vi behövde inte tänka på något sådant :) 

Vilken modell på häst gillar ni bäst? Är ju milsvid skillnad på Boppen, Tage och Focus tex! Haha, ja det är verkligen stor skillnad i modellen på våra hästar! Jag skulle säga att vi båda gillar hästar som är lite större, gärna 170+. Annars så är nog Focus modell den vi egentligen föredrar. Han är stor men ändå sportig :) Nu när jag letar ny hopphäst kommer jag nog främst titta på hästar som ser ut ungefär som honom eftersom jag verkligen gillar den modellen av häst.

Kommer det flera videos med Anna? Ja vi ska faktiskt filma nästa video redan imorgon :D 

Kan ni göra ett till samarbete med Jennifer Bratt, men att ni åker till hennes gård den här gången? Ja vi vill gärna göra det, men kruxet är ju att både vi och hon ska ha tid :)

När man ser hästar bli ridna på rätt hög nivå i dressyr, så ser dem inte direkt glada ut. Piskande svansar, bakåtstrukna öron och inte så upprymd blick. Vad tror ni det beror på? Jag håller med, och det enkla svaret på den frågan är kort och gott: pengar! På den nivån är det så viktigt att göra "vad som helst" för att få bra resultat på tävlingsbanan eftersom det är det dessa ryttare lever på. Tyvär premieras den typen av ridning idag och enligt mig bör det ske en riktig revolution för att ridningen på den högre nivån ska vara trevligare för hästarna. Sen kan man diskutera hästhållningen på hemmaplan vidare också (där säkerligen de största problemen ligger), men jag kan bara säga en sak, och det är att jag personligen aldrig skulle låta några pengar i världen göra att mina hästar inte får leva ett så bra och naturligt hästliv som möjligt! Min kärlek till hästarna är så otroligt mycket större än kärleken till ridsporten, och det är nog det som skiljer mig och Anna från de flesta ryttare som tävlar högre klasser.

Vilken av era hästar lyfter helst på hovarna? Helt klart Focus!

Jag undrar varifrån ni ser på Grey's anatomy? Just nu kollar vi på de senaste avsnitten från watch-series.io :) Där finns alla säsonger dessutom, och de allra flesta andra (amerikanska/brittiska) serier också.

Emma har du börjat kika på någon hopphäst än? Ja jag har kikat endel på Hästnet (inget de allra senaste dagarna dock) och tyvärr har jag inte hittat någon häst som ser intressant ut :/ Det är svårt när både hästen ska se ut att passa mig, priset ska vara inom min budget, och säljaren ska inte ha dåligt rykte. Jag hoppas på att hitta min nya stjärna hyfsat snart iaf :) Får ni syn på någon häst ni tror skulle passa mig får ni gärna lämna en kommentar eller skicka ett mail!

 
/ Emma
Kommentarer
Emma säger:

Jag förstod inte me att Focus lyfter hovarna, va menar ni?

2018-03-21 | 14:31:15
anonym säger:

http://www.ssht.se/hästar-till-salu-5638055

Den som heter Schampion är så trevlig. Nu vet jag inte riktigt vad du söker, men en otroligt fin häst som en bekant säljer:)

Svar: Ja den var riktigt fin! :)
Emma Elfstrand

2018-03-21 | 19:52:18
Anonym säger:

Han ni köpte Focus ifrån har ju inte speciellt bra rykte heller...så det ska man nog inte stirra sig blind på, bara man uppfyller sin undersökningsplikt.


Svar: Ändå bättre rykte än många andra. Vi hade i alla fall inte läst/hört något dåligt om det stallet innan vi köpte Focus, utan det kom först efteråt att vi hörde om några mindre bra fall. Men det är sant att du ska vara noggrann som köpare!
Emma Elfstrand

2018-03-22 | 08:10:02
Anonym säger:

Köp inte från Nathalie i Mellerud. Det gjorde jag för några år sen och det var ingen rolig historia :/

Svar: Tråkigt att höra, men tack för din kommentar! Alltid bra att veta vilka man ska akta sig för :/
Emma Elfstrand

2018-03-25 | 20:10:27
Frida säger:

Kolla in stall hästkullen :)

2018-03-27 | 06:45:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: