Svar på söndagsfrågor

Vad är det för märke på Annas fina rosa mössa som du hade i kladdkakebak-videon? 
Bra fråga, haha. Har för mig att jag köpte den på Gina Tricot för längesen :)

Kan inte ni reda ut det här med uttrycken vegan, vegetarian, lakto-ovo och allt vad det är... När kag var liten fick vi lära oss att vegansk kost är utan allt från djurriket (alltså ingen mjölk, honung osv) och vegetariansk är bara utan kött och fisk. Är det så? Jag tycker folk har börjat använda ordet vegetarian istället för vegan. Och vad är det där andra uttrycket? Haha jag fattar inget! 
Absolut!
Veganism = En livsstil. Du äter inga animalier (vegetarisk kost), men du avstår även från animalier i övriga livet i högsta möjliga mån. Exempelvis när du köper smink, kläder, saker till hemmet osv, men också genom att bojkotta cirkusar, djurparker osv där djur utnyttjas av människan.
Vegetarian = Du äter inga animalier, dvs en helvegetarisk kost. Allt ska komma från växtriket (det Emma äter till 98 %).
Ovo-laktovegetarian = Du äter inte kött, men ägg och mejeriprodukter (ovo = ägg, lakto = mejeri).
Ovo-vegetarian = Du äter inte kött och mejeriprodukter, men ägg.
Laktovegerarian = Du äter inte kött och ägg, men mejeriprodukter.
I Sverige brukar många kalla den ovo-laktovegetariska kosten för vegetarisk, vilket är konstigt och felaktigt, för det är ju inte så att ägg och mejeriprodukter kommer från växter. Jag skulle rekommendera de som äter ovo-laktovegetariskt att bara säga att de äter köttfritt, så förstår nog fler vad de menar. Emma brukar säga att hon äter veganskt, för annars fattar ingen vad hon menar ;)

Släpper ni någon gång hästarna på ridbanan och leker med dem, med typ följa John, lite trickträning, löslongering eller så? Om nej, kan ni tänka er att prova? Hade varit kul med en sådan video!
Nja, det händer väldigt sällan. Vi lekte ju med hästarna i en video där vi fick hjälp av Anna, och den hittas här :)

Favoritkonto på insta?
Anna: Svårt att välja ett konto, hehe. 9gag är alltid roligt, och sen följer jag en del resekonton som får en att drömma bort lite!
Emma: Thefatjewish, Celestebarber och 9gag är tre konton som jag mår bra av och som alltid får mig att le och skratta. Sen älskar jag även att följa olika destinationskonton som visar vackra bilder från världen. 

Favoritprogram just nu?
Anna: Anders knackar på! Är en sucker för inredningsprogram så det är ett program helt i min smak.
Emma: Kollar nästan bara på mina kära serier och knappt på något som släpps på svensk TV. Just nu följer jag de senaste säsongerna av Grey´s, Modern Family, The big bang theory, Young Sheldon och America´s next top model. Håller alltid stenkoll på när just dessa serier släpper nya avsnitt ;)

Har ni tänkt att åka till Falsterbo i sommar?
Yes! Jag(Anna) kommer åka ner onsdag-fredag och Emma stannar antagligen onsdag-söndag men inget är bokat ännu. 

Är det någon av er som skulle kunna tänka er att pierca sig?
Anna: Absolut! Jag vill ha massor av piercings i mina öron men jag vet inte om jag någonsin kommer orka lägga tid och pengar på att göra det, haha. Något annat ställe skulle jag dock inte vilja pierca.
Emma: Nej jag har inget sug på någon mer piercing.

Har ni tänkt på att Siri och Iris har samma bokstäver i namnet men bara åt olika håll?
Haha, japp! Lite jobbigt för vi säger fel typ hela tiden ;) 
 
Ifall ni vart tvungna att byta yrke (byta arbetskarriär) vad hade ni då valt att börja jobba som? 
Anna: Inte en blekaste aning faktiskt. Det är få grejer som intresserar mig som man kan utbilda sig till, haha. 
Emma: Också väldigt svårt att svara på för mig! Jag hade i alla fall velat jobba som egenföretagare på något sätt och slippa vara bunden på ett visst ställe varje dag, utan kunna göra så som jag själv vill. Annars kan jag tänka mig att jag hade passat bra som lärare. Tycker jag är pedagogisk och har bra connection med barn och ungdomar, så lärare är nog det enda konkreta yrket jag kan komma på :) Alternativt jobbat i någon häst/sminkbutik så jag fått jobba med mina intressen och delat med mig av mina kunskaper till kunderna.
 
När planerar ni nästa hästinköp? Emma pratade om att hon ville köpa en häst inriktad inom hoppning. Hur går tankarna och planerna? Skulle vara superkul att se ett nytt tillskott på youtube kanalen, haha!
Så fort vi får plats i stallet, typ. Hehe. Nej då, så bråttom är det inte. Vi kikar runt lite på diverse sidor men det är inte så att Emma tokletar efter något nytt NU NU NU. Det får gärna bli lite vår först också innan vi tar hem en ny ;) Så vi får se när det blir :)

 
/ Anna
Kommentarer
Mikaela säger:

kan intyga att mössan kommer från gina :) har den med och älskar den, köpte den i höstas ^^

Svar: Åh tack för klargörningen :D
Emma Elfstrand

2018-03-07 | 23:20:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: