Supergott och smidigt bröd!

I helgen så var en kompis och hälsade på, så då lagade vi mat och tittade på Mello. Vi lagade soppa, och jag hade inget bröd hemma. Men som tur var så hade jag alla ingredienser hemma till detta supergoda brödet nedan! Det går på typ 20 minuter att svänga ihop, både själva bakningen och gräddningen, smakar toppen och jag personligen tycker faktiskt att det slår scones. Ska såklart ätas precis nybakta, mums!


Det här behöver du(till 9 st frallor):
- 5 dl vetemjöl(eller kombinera med t.ex. grahamsmjöl)
- 1 msk bakpulver
- Knappt ½ msk salt
- 1 msk sirap
- 2½ dl vatten
- 2 msk chiafrön

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda vetemjöl. bakpulver, salt och chiafrön i en bunke. Tillsätt sedan vatten och sirap och rör om tills degen är jämn och helt blandad. Ta upp degen med hjälp av en matsked, och antingen kan man rulla dem till bollar i händerna, eller så gör man som jag som avskyr att bli kladdig - tar upp degen med en sked och klickar ut på plåten med hjälp av en till sked. Jag gör som det sistnämnda, och försöker runda till dem så gott det går. Funkar lika bra det! Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter tills bullarna fått en fin färg. 

Hoppas ni kommer gilla dem lika mycket som jag gör! :) 

/ Anna
Kommentarer
Emma säger:

Ooh, ska prova! Vi brukar göra scones, men det blir lätt så onyttigt med massa smör och russin i haha

2018-03-12 | 15:47:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: