Så jävla besviken

Ni vet ju att jag varit på magnetröntgen, vanlig röntgen, undersökningar och hela köret för mina höfter. Igår kom beskedet. Jag har lätt artros i höger höftled och i vänster har jag typ "påbörjad" artros men den har inte kommit lika långt som på höger. Vad jag förstått det som från sjukhusets jävla grekiska till brev. 

Läkaren har också skrivit "Det känns osäkert om vi kan göra någon operation som definitivt kan behandla dina symtom i nuläget. Detta får behandlas framöver med stretchning, gärna med hjälp av sjukgymnast och inflammationshämmande vid behov. På lång sikt vid äldre år blir man kanske tvungen att ta till andra åtgärdder så som operation". 

Ingen remiss vidare till någon sjukgymnast. Inget "kontakta oss vid frågor". Inget mer läkarbesök? Alltså på riktigt. Jag grät så jävla mycket igår. Efter första röntgen så lovade samma läkare mig guld och gröna skogar, och så får jag ett brev levererat med ett HELT annat besked. Det som förut var en så otroligt enkel operation med titthål och att jag bara skulle få lite skelett bortfräst och med det bli helt bra, kan de nu helt plötsligt inte göra ett skit åt. Inte ens hjälpa mig vidare. 

Jahapp. Tillbaka på ruta ett då, I guess. Bara att gå tillbaka till sjukgymnasten med svansen mellan benen. Kommer jag ha såhär jävla ont resten av mitt liv nu då? Great. 25 år gammal med höfter som en 70-åring. Nä fy fan. Måste höra av mig till samma läkare när jag deppat färdigt. 
 

/ Anna
Kommentarer
Nadja säger:

Usch och fy... ibland blir man verkligen besviken på hur sjukvården fungerar (eller inte fungerar).

2018-03-20 | 12:37:49
Bloggadress: http://https://nouw.com/nadjawestblom
Sara säger:

Kramar ❤️ Hoppas du får hjälp & stöd till att bli bättre ❤️

2018-03-20 | 13:06:42
Anonym säger:

Så himla synd! Hoppas det reder sig!❤❤ Kraam💕

2018-03-20 | 13:08:57
Anonym säger:

❤❤❤

2018-03-20 | 13:12:44
Daniela säger:

Alltså nä :( hoppas du får hjälp trots allt <3

2018-03-20 | 13:12:50
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Bea säger:

Nä fy vad jobbigt! Det måste ju gå att lösa på något sett! Kramar ❤

2018-03-20 | 13:20:25
Ellen säger:

Nej vad tråkigt! Fy..Hoppas det löser sig till slut och att du får den hjälp du borde få ❤️

2018-03-20 | 13:20:44
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se
Diana säger:

Nä usch! Jag säger då det, den svenska sjukvården vill inte ha å göra med patienter längre! :(

Kämpa på och ge inte upp! Du har rätt att få veta vad som är fel och hur det ska kunna åtgärdas!
Styrkekramar! :)

2018-03-20 | 16:00:41
Bloggadress: http://confusedbooklover.blogg.se
Louise säger:

Men va tråkigt ❤ Stå på dig om operation tycker jag!

Svar: Ja jag får göra det ♥
Emma Elfstrand

2018-03-20 | 16:15:03
Elin säger:

Prova att söka till en annan läkare och se vad de säger❤

Svar: Ska göra det om inte denne läkaren kan hjälpa mig ♥
Emma Elfstrand

2018-03-20 | 17:06:13
Anonym säger:

Ring tillbaka och begär ett förståeligt svar. Tyvärr måste du överdriva dina problem och smärta för att få vettig hjälp. Tala om hur mycket det hämmar dig i vardagen. Googla och sök så mycket egen info som du kan och se om det inte finns andra sätt att behandla dina höfter än det förslag som de givit.

2018-03-20 | 18:18:53
Anonym säger:

I feel you, jag har ramlat med cykeln för 1 och och 4 månader sen på ett ungefär. Så vi fick remiss till en ortoped som vände och vred på mitt knä, vi var dit typ 6-7ggr 10 och kostade 850kr varje gång. Jag röntgades och magnetröntgades både normalt och med kotrastvätska och vi var även till ett sjukhus 1mil bort två ggr och även har jag varit till en fysioterapeut och tog även blodprov och där kollade de en massa men inget gjordes eftersom de inte kom fram till vad det var. Så efter att jag har haft ont i mitt knä av en skada när jag slagit i knät har jag haft ont i 1år 2mån tills min mamma är till arbetshäst vårdaren med hennes ärende och börjar tala om mitt knä med hälsovården och han säger kontakta *** och vi gör det, första gången vi är där sitter vi i en timme och han går igenom allt från början till slut och konstaterar vad problemet är. Han är en fysioterapeut som är expert på knän. Och vi har gått igenom en process i månader och ingen på sjukhuset har sagt att det finns någon sån här. Och nu med hjälp av massage av mitt knä och övningar är det nästan helt bra

2018-03-20 | 21:34:48
Erika Pettersson säger:

Du kan alltid begära att få byta läkare de har du rätt till. 😊 men jätte tråkigt med beskedet tycker nog trots allt du ska prova o vända dig till någon annan läkare kanske privatklinik? För du är så ung ännu de borde göra något åt detta om möjligheten finns!

2018-03-20 | 21:44:07
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/
Caroline säger:

Jag skulle gått vidare med detta och sökt upp någon specialist inom det området. Finns duktiga läkare som är specialiserade på olika områden. Tycker tyvärr vårdcentral och liknande inte är något vidare av egen erfarenhet med en handled som är paj. Besökte specialist på just hand/arm skador och de hittade felet direkt. Helt otroligt, från att inte ha blivit trodd på att något varit fel ("du är ju inte svullen") så kände denna läkare igenom handleden och tryckte på rätt punkt. Vips så hade han en förklaring.. så jag skulle absolut kollat vidare om jag var du. Kan vara värt att åka en längre bit för att få träffa en specialist. Hoppas du får hjälp med dina höfter 😊 kram

2018-03-20 | 23:33:50
Åsa säger:

Tyvärr finns det inte så mycket att göra vid just artros besvär. Träning, viktnedgång ( om det finns behov av det ) undvika det som utlöser det och när det blir riktigt riktigt illa så brukar det bli operation. Det är fruktansvärt jobbigt men en smidig och stark höft brukar underlätta något. Tycker att du ska prata med din sjukgymnast och be om att få ett träningsprogram just anpassat för ditt problem. Själv upplever jag att rida barbacka eller med min barbackapadd hjälper ngt när jag har det som värst. I perioder blir det ganska långa stunder med mycket jobb från marken, allt för att orka och klara av att fortsätta med mitt största intresse. Förstår din sorg, för det är ett stort sorgearbete att få en diagnos som man vet kommer att följa med en i livet och aldrig bli bra utan bara vara i bättre perioder eller i sämre perioder.Lycka till ♥

2018-03-21 | 07:01:41
Linnea säger:

Begär second opinion, det kan man alltid göra! Alltså att en annan oberoende läkare gör en bedömning, det får de inte neka dig. Men innan dess får du såklart kontakta aktuell läkare för att få ett förtydligande.

2018-03-21 | 07:53:10
Frida säger:

Läkare har en tendens att glömma att "vanliga" människor inte alltid vet och förstår allt som för dem är så självklart. Du har rätt att förstå och få förklarat de som står i din journal och dina diagnoser så ta kontakt med läkaren och be att få en förklaring. Sjukgymnast behöver du ingen remiss för egentligen och du verkar ju ha kontakt med en redan men eftersom du har konstaterat artros så kan det nog vara en bra idé att be om att få gå s.k artrosskola so finns på vårdcentralen. Vet inte om det är en ortoped du har varit hos men många ortopeder ger ju kortisonspruta vilket kan hjälpa, dock tror jag inte man kan få hur många som helst. Det viktigast vid artros är att träna upp sig och bli stark för att på så sätt få mindre smärta. Artrosen i sig är inte farlig men gör så klart ont. Lycka till och hoppas du blir bättre!

2018-03-21 | 16:56:29
Nanna säger:

Jag har också ganska omfattande höftproblem och har blivit opererad (fick skadan efter en avramling).
Det som har hjälp mig (säkert individuellt och det är alltså vad som hjälper mig) är att träna - dvs om jag är stark i kroppen, känns skadan mindre och musklerna "bär mig" bättre. Ridning är bra, crosstrainer är superb. Jag älskar att även löpträna och har gjort det redan innan men att springa sliter kroppen en del. Man kan säkert göra en del på gymmet också. Och just här finns inga genvägar. Om jag av någon anledning inte hinner träna regelbundet eller på ett tag blir det bakslag.
Förutom det behöver jag massage ganska ofta och går till naprapat vid behov. Det händer att smärtan åker runt i kroppen om man felbelastar. Betalar allt ur egen ficka så det kostar en del men är värt det.
Jag har levt med det här ett tag nu och att jag accepterar skadan och att den är en del av min identitet har också varit viktigt. Klart det känns för j*vligt ibland för man vill helst vara fräsch i kroppen men det är som det är och om det är höftproblem som är min lott i livet så det är bra.
Har också erfarenhet av att vården hjälper när skadan är akut - sätta in kniv och montera lite reservdelar - men annars får man klara sig själv. Men när det är dags att opererar är dom ortopederna / kirurgerna jag har träffat otroligt skickliga!
Jag vet inte om det här hjälper dig men jag ville gärna dela av mig lite grann. Hoppas det löser sig och att du inte behöver ha så ont!

2018-03-22 | 10:39:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: