Hoppträning & Tocus

Sådär, då tänkte jag först dra en liten uppdatering om gårdagens hoppträning med Boppen. Den gick helt OK, men jag fick ingen jättebra känsla så som jag hade på tävlingen. Den här gången hade jag inte alls lika bra kontroll på honom, utan både bogar och rumpa flöt ut lite där de ville, och han lyssnade heller inte så bra tillbaks på mina förhållningar. Dessutom var han i och knackade mycket i hinder, vilket han inte har varit de två-tre senaste gångerna som jag har hoppat, så han hade inte en superbra dag. Den sista banan fick vi i alla fall riktigt bra flyt i, så det känns skönt.

Idag har jag och Anna jobbat endel och även städat och organiserat massor i mitt hus. Det har varit lite "smått" rörigt uppe på kontoret så det var välbehövligt. Efter att vi var klara med det så blev det uteritt för Focus och Boppen. Anna sa innan "tänk om jag flyger av", och det var precis vad hon gjorde, haha. Kanske en smula övermodigt att rida ut första ridturen efter en veckas vila. Jag tömlongerade honom visserligen trött igår, men trots det hade han en jäkla energi idag! Det gick finemang i början, men när vi red på åkern så blev han rädd för halmbalarna som står där, och antagligen en fågel som flög därifrån. Då kastade han sig åt sidan så Anna hamnade i obalans, sedan ställde han sig och sköt rygg ett bra tag innan han kastade sig åt sidan igen så Anna åkte av. Som tur är så landade hon på fötterna och lyckades hålla kvar i tygeln så hon inte tappade honom. När hon landat så backade han typ 20 meter innan han stannade, haha. Lilla knasbollen ♥ Detta är helt klart den långsammaste avramlingen jag sett! Det tog kanske 20 sekunder från det att Anna hamnade i obalans tills att hon faktiskt flög av, så hon höll fast länge ;) 

Imorgon ska hästarna få sig ett pass var på banan. Anna kanske skuttar lite med Tage medans Focus och Boppen ska gå dressyr. Focus, eller Tocus som han kallas nu, får nog få sig ett riktigt ordentligt pass så han blir av med lite energi ;) Nåja, nu har vi märkt att det inte funkar att vila honom i form i alla fall, utan precis som för Boppen så sätter sig den överskottsenergin i skallen. Bra att veta tills nästa gång :)

 
/ Emma
Kommentarer
Emma säger:

Ni har stavat fel, jan heter inte Tocus, han heter Focus

Svar: Vi skojar och säger att han heter Tocus för att han är tokig 😉
Emma Elfstrand

2018-03-15 | 19:13:25
Julia säger:

Wow vad fin han har börjat bli i kroppen! Ni har verkligen gjort ett superjobb med honom, det är verkligen skillnad från när ni fick honom!

2018-03-15 | 19:47:51
Erika Pettersson säger:

Ojdå, men skönt att hon landade på fötterna 😂

2018-03-15 | 20:07:51
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: