Hoppistuds och dåligt pass

Idag har jag och Emma gjort en väldigt rolig grej med Tage och Boppen - nämligen hoppat 15 stycken studs på rad! Vi filmade en challenge med just detta, så kanske inte ska avslöja alltför mycket om hur det gick. Film kommer upp redan imorgon, så ni behöver inte undra så länge ;) 

När vi hade plockat in alla studs(vilket tog sin lilla tid haha) så var det dags för Focus att få sig ett pass i paddocken. Och näe, vi hade inget bra pass alls. Han är ju lite överenergisk nu, men istället för att faktiskt vara pigg "i kroppen" så var han bara pigg "i huvudet", stirrade på allt, tyckte fåglarna var läskiga och snöhögarna som smälter var SJUKT läskiga. Det resulterade i att han skuttade åt sidan och ryckte till säkert 5-10 gånger, och jag som har en riktigt dålig period med höfterna nu höll på att lipa flera gånger. Vågade inte slappna av en enda sekund under ridpasset och benen bara skakade efteråt av både smärtan och rädslan för att få ont. Galet.

Hur som helst så var såklart inte 100% av passet skit, utan han var fin stundtals. Märktes att kroppen kanske var lite trött idag för han ville gärna krulla ihop sig lite i formen, men annars gjorde han fina, mjuka fattningar i galopp och kändes allmänt rätt mjuk. Sen KAN jag bara inte sakta av från galopp till trav!!! Ett rent lyxproblem egentligen, för han samlar sig istället... Eller saktar av till skritt. Haha. Känns lägligt med träning i veckan, thank God att Miranda kommer på fredag! Hoppas mina höfter vill samarbeta lite bättre då med.

Och tack - som vanligt - för era kommentarer. Ni är så himla bäst ♥ 

 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: