Gårdagens hästar

Jag tänkte dra en liten uppdatering om hur det gick med hästarna igår :) Både Boppen & Focus fick sig ett pass i ridhuset. Anna red Focus för att träna på att rida vid dressyrstaket då han ska på pay and ride i helgen, och jag & Boppen hade hoppträning under kvällen.

Focus skötte sig jättebra! Visst, han var lite skeptisk till staketen och blev lite spänd vid dem, men han gjorde ingen större grej över saken. Sen såg han väldigt stabil och fin ut i övrigt också. Det största problemet igår är att han inte riktigt orkar länga sig i traven utan gärna faller in i galopp, och sen sker längningarna senare än de ska. När jag sa till Anna att "börja läng traven redan i hörnet då så det syns på diagonalen" så sa hon att hon hade fullt upp med att ens få ut honom i hörnet, haha. Det ska nog bli bra med lite träning!

Kvällens hoppträning med Boppen gick helt okej. Verkligen inte dåligt, men jag hade inte lika bra känsla som förra gången när det kändes jättebra. Jag red inte lika bra idag, och Boppen kändes inte riktigt framme för skänkeln. Han rev inget eller sådär, men känslan hade kunnat vara bättre. Sen red vi mycket "back-övningar" där vi skulle hålla in galoppen, och mer gymnastikövningar, så det kan delvis ha varit därför som han inte riktigt var framme. Det är klart att han blir mer framme för skänkeln om jag rider större delen av träningen i tävlingstempo. Nästa helg är det hopptävling, och jag känner att jag verkligen behöver dra till ridhuset och hoppa litegrann innan dess för jag är fortfarande ringrostig i hoppningen alltså.

 
/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: