Film från pay and ride

Här kommer videon från duktiga Foci-Tokis första pay and ride någonsin ♥ Vi är så himla stolta över honom och nu får han en välförtjänt vila hela veckan :) / Emma 
Kommentarer
Mathilda säger:

Vad fin han är! :) Snyggt ridet också!

2018-03-07 | 13:27:41
Anonym säger:

Så fint det såg ut!

2018-03-07 | 13:27:54
Anette säger:

Passa det där med tungan som hänger ut. Det drar de flesta domare av rätt rejält för.

Svar: Hur vet du det? Vi fick ingen kommentar av denna domare så det återstår väl att se vad andra säger, men det är säkert ett problem som går att jobba bort. Personligen tycker jag att en tunga som hänger ut inte är någon big deal jämfört med 99% av alla hästar på den högsta nivån som ser förjävliga ut i munnen, gapar hela tiden och ser inte trivsamma ut alls med kontakten till bettet. Det dras det ju inte av några poäng på, så en tunga med en i övrigt stängd och nöjd mun känns som ett betydligt mindre problem.
Emma Elfstrand

2018-03-07 | 13:53:31
Daniela säger:

Anna, Horze har släppt ny kollektion och kommit ut med en ny färg av Desirée ridbyxorna, beige färg den här gången 😍
https://www.horze.se/helskodda-ridbyxor/horze-desiree-helskodda-damridbyxor/36588.html?color=FBR

Svar: Men najs! Tack för tips :D
Emma Elfstrand

2018-03-07 | 15:22:20
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Åsa säger:

Det är nog Mom 240 i Tr som Anette syftar på. Där står det : Med sluten mun och med tungan under bettet, skall den lugnt tugga på detta. Det är nog det som gör att många ( inte alla ) men många får avdrag just för tungor som är ute.

Svar: Ja, frågan är hur många domare som bryr sig om att hästarna har slutna munnar? Ingen vad jag kan komma på i alla fall, om man kollar på vad som premieras i främst de högre klasserna eftersom knappt några hästar där har slutna munnar och ser trivsamma ut :/ Då kan jag tycka att det borde göras lika mycket avdrag på det i så fall. Vi lär ju i vilket fall som helst märka i framtiden huruvida domare faktiskt bryr sig om detta eller inte :)
Emma Elfstrand

2018-03-07 | 15:51:28
Bella säger:

Är nog individuellt från domare till domare hur de ser på tungan ute, samt vilken nivå man rider på. I mitt tycke bör det dras av någon poäng för att tungan är ute vid en specifik rörelse eftersom det "frångår" det harmoniska med stängd mun och jämn kontakt. Även om hästen utför rörelsen korrekt och ryttaren rider mjukt och följsamt. Har själv en häst som gärna lägger tungan över bettet när hon inte riktigt är helt framme och lösgjord genom ryggen.

Svar: så tror jag också! så länge alla döms lika och även de hästar som ser oharmoniska ut i munnen av annan karaktär också får avdrag i så fall tycker jag det är helt rätt :)
Emma Elfstrand

2018-03-07 | 16:27:21
Linda säger:

Alltså dendär hästen, älskar hans galopp😍 Ser lite valpig ut men hallå vilken grym första start! Tungan har han lagt på ett bekvämt sätt och trivs förträffligt med det. Det såg även domaren som inte påpekade det. Min häst tuggar mycket och gnisslar tänder när han är stressad och det kan jag ibland få kommentar på, vilket jag ska ha när han är sådan. Men Focus ser ju väldigt ”bekväm” ut men sin tunga så, bara jättecharmigt😍
Anna, du gör ett super jobb som alltid, dock kan jag (men vem är jag att döma?!) tycka lite lite ibland att du blir liiiiite framåtlutad. Ser lite ut som en hoppryttare, men det är iof inget fel det heller. Bra jobbat, som alltid 😘💪🏻😢

Svar: Haha ja, han är allt väldigt valpig fortfarande men tror det kommer bli riktigt bra om ett tag :D Tack snälla!
Emma Elfstrand

2018-03-07 | 17:25:03
Steffanie säger:

Ser jättefint ut! Jag tycker dock det ser ut som att du blir något framåtlutad i traven med lite raka armar, är det något du märkt själv? :)

Svar: Ja herregud ja! Jag har massor att jobba på innan jag är nöjd med min sits. försöker först och främst hitta jämn kontakt med honom, sen får resten komma med tiden. vi har ju bara hängt ihop i drygt två månader så vi har lång väg kvar att gå :)
Emma Elfstrand

2018-03-07 | 20:15:47
Åsa säger:

Precis som Bella skriver så bör det bli avdrag när ekipaget frångår det som gäller vid en specifik rörelse. Men självklart är det upp till den domare som dömer att själv avgöra vad den tycker. Men dressyr består ju av olika delmoment som det är specifikt utskrivet vad som gäller och för att det ska bli så lika som möjligt för alla tävlande så behövs ju ett visst "regelverk" om hur alla rörelser ska utföras och hur det ska se ut. Därmed säger jag inte att jag tycker att hårt stängda nosgrimmor är rätt väg att gå för att ge ett "fint" intryck. Men nu var det just specifikt tungan ute som lyftes upp och jag hänvisade till Tr och vad som gäller där enligt den! Sen vad var och en domare anser, ja det är upp till dom, ingenting som jag lägger någon aspekt i. Men precis som Anette skrev så finns risken för poängavdrag, sen kan jag också tycka att en tunga ute spelar ingen roll men det är inte vad jag tycker som räknas utan det är vad Tr har som regel samt vad domaren själv som dömer just den ritten anser.

2018-03-08 | 07:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: