En vegansk veckohandling

Vi har fått i önskemål att lägga upp mer vegetariska recept, och ja... allmän vegoinspo här, så det tänkte jag göra. Det är även flera av er som har önskat att vi ska visa vad vi handlar i matväg under en vecka, så det är vad detta inlägg kommer handla om. När jag handlar ser det såklart väldigt annorlunda ut jämfört med när Anna och Samuel handlar, men vi båda har en sak gemensamt, och det är att vi handlar inför veckan på söndagar, och helgen på fredagar (oftast). Det som jag har köpt här kommer jag alltså att äta söndag - fredag, och sen på helgen köper jag mer gottigt och ifall jag behöver laga något. 

Det jag handlade igår var alltså: Pepsi max (ja, jag unnade mig det, haha), sojamjölk, soygurt, babyspenat, bananer,blomkål, kikärter, tacosås, sugar snaps, bröd, morötter, havfrefraiche, vitkål, paprika och gurka. 

På bilden ser det ut som om det är väldigt lite grejer jag har köpt, men ni får tänka på att som singel och växtätare så är det många "förbrukningsvaror" som jag nästan alltid har liggandes hemma, typ sojafärs/korv, ris, pasta, quinoa och linser. Därför brukar jag mestadels shoppa grejer från grönsaksdisken och "mejeri"hyllan när jag veckohandlar :) 

Det jag ska äta i veckan med hjälp av dessa råvaror och andra grejer jag har hemma är:
♥ Trebönsmasala
Ängamatssoppa
Gul linssoppa
♥ Kåldolmar
♥ Kikärtsgratäng med blomkål
♥ Tacos (redan ätit hehe)

Är det något speciellt ni vill se recept på kanske? Vet att vi redan har lagt ut recept på ängamatssoppan och linssoppan (med curry och kokosmjölk) så jag länkade de recepten. Spana gärna in vår receptkategori om ni är sugna på fler recept :)

/ Emma 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: