Dressyr i snöig paddock

Nu har ju Focus gått på vila för resten av veckan, och idag fick han bara gå och "skrota" i hagen. Han hade inte tråkigt för det kan jag säga, haha. Synd vi inte hann fånga honom på film för vi satt uppe på hästryggen när han fick sina spel, men han rullade sig, bockade, pep och sprang ;) 

Tage och Boppen fick som ni säkert förstod i rubriken gå varsitt pass i paddocken. Dressyr stod på schemat! Det har snöat en hel del här i natt så vi red i en snötäckt paddock, mysigt! Tage kändes lite sisådär till en början, men efter att ha både skrittat, travat och galopperat en stund så släppte det. Idag tränade vi lite på förvänd galopp, vilket han gör bra i höger galopp men i vänster vill han mest springa. Efter lite inputs från Emma så gick det betydligt bättre, skönt!

Emma red Boppen, och herre jäklar vad den hästen är mesig alltså. Han blev LIVrädd för ett par fåglar som flög iväg från ett träd kanske 100m från paddocken, haha. Utöver det så kändes han bra, mjuk i sidorna men lite stark och pigg. De övade också på förvänd galopp, men också byten och samling i både trav och galopp. Emma fick kämpa lite eftersom han var lite stark, hehe ;) 

 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: