Dagens tävlingsresultat

Då var det dags att uppdatera om dagens tävlingsresultat med Bopps :) Vi hoppade 90 cm och 1m i Falköping.

90 cm: Den här klassen kändes väldigt bra! Flytet var bra banan runt tycker jag, kanske att jag blev lite plockig någon gång, men överlag riktigt bra. Det kändes otroligt enkelt och Boppen hoppade fint. Enda minuset var att han blev lite spänd när vi hoppade mot läktaren då det var mycket folk och högljutt där. Trots att han blev lite spänd så levererade han en felfri runda :) 

100 cm: I den här klassen fick jag också en riktigt bra känsla, och jag är nöjd med min ridning. Tyvärr rev vi det sjätte hindret, och en väldigt random rivning får jag säga för jag tyckte inte att jag gjorde något fel emot hindret. Det var ett väldigt enkelt hinder, en oxer på relaterat avstånd efter ett räcke och vi kom perfekt på oxern (och bra på räcket innan med bra galopp), men trots det så rev Boppen. Kanske tyckte han det blev lite väl enkelt óch slarvade därför ;) Resten av banan hoppade han i alla fall jättefint på så jag är supernöjd med honom även denna klass, speciellt eftersom han var mer avspänd nu. Skönt också att jag inte tyckte det kändes högt eller läskigt med 1m, utan precis lagom, trots att jag är så ringrostig fortfarande!

Jag invigde min rosa kavaj idag som jag köpte på EM i somras. Den behöver dock sys in litegrann på ett par ställen för den passar inte helt perfekt, men jag är så nöjd med den ändå och tycker den är sjukt snygg :)

Så himla skönt med en kanonbra start på första tävlingen efter så länge, och Boppen känns onekligen i riktig kanonform nu! Jag är också nöjd med att jag red bra under så gott som hela tävlingsdagen. Även framhoppningen kändes riktigt bra och han hoppade fint där, trots att det var ganska så kaosartat speciellt inför första klassen. Bland annat medhjälpare som slängde ner ett täcke på marken 3 språng innan jag skulle hoppa oxern (precis bredvid hindret), och en väldans massa gånger som folk red i vägen. Att skritta på fyrkantsspåret var väldigt populärt idag kan jag säga ;) Tur att Boppen är snäll, men det är såklart lite irriterande när jag vill få till en bra framhoppning och delar denna med ryttare som inte kan common sense och ridhusregler. Jag har väldigt lätt för att tappa koncentrationen om jag exempelvis har planerat och påbörjat en anridning och så kommer någon och rider ivägen. Då är det omöjligt för mig att "ställa om" mig och få till en "ny" bra anridning. Det behöver jag helt klart träna upp, men det är svårt med Boppen på trånga framhoppningar eftersom han är så stor och jag därför behöver planera ridningen i minsta detalj och även få fysiskt plats för att få till den där bra galoppen.
Boppen är verkligen sjukt jobbig att ha med på tävling som ni ser ;) Fullt sjå har vi att få honom att stå still!

/ Emma


Kommentarer
Elin säger:

Shit hade blivit väldigt frustrerad! Tydliga regler hur det ska gå till på framhoppningar! Mitt i allt så händer en olycka..

Svar: Ja det hade lätt kunnat ske en olycka idag! Tycker ofta det är onödigt många ekipage inne på trånga framhoppningar också, precis som idag. Du behöver ju faktiskt inte så lång tid på dig att hoppa fram :)
Emma Elfstrand

2018-03-10 | 19:52:37
Emma säger:

Vad kul att det gick så bra ändå :)

2018-03-11 | 09:06:19
Cicci säger:

Skritt på spåret är faktiskt det smidigaste på trånga framhoppningar ;) annars blir det så trångt mellan de som skrittar och de som rider utanför. Kul att det kändes bra!

Svar: nej för jag behöver all plats jag kan få för att hinna vända/rida emot hindren haha. så klurigt (men också bra såklart) med avdelad framhoppning i samma varv men man behöver verkligen all space man kan få 😉
Emma Elfstrand

2018-03-11 | 09:32:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: