Uteritter och tävlingsfix

God kväll allihopa! Hoppas ni har haft en bra fredag och är taggade på helg :) 

Idag gick vi upp tidigt för att hinna rida ut på alla 4 innan den värsta värmen kickade in. Det visade sig att trots att vi var klara med ridningen innan 9 på alla så var det ohyggligt med insekter ute, så det blev inga turer i skogen utan vi höll oss på grusvägar och andra ställen utanför skogen. Alla hästarna var i alla fall fina, pigga och glada så det var kul.

En rolig grej hände dock när jag och Anna red ut på Bella och Focus. Vi red på en grusväg med två åkrar på båda sidor. Den ena åkern hade väldigt högt säd ska tilläggas. Vi tränade halt - hälsning (för Anna & Focus del) på den här grusvägen och precis efter ena halten så sprang ett rådjur iväg 2 meter ifrån oss i åkern. Den hade alltså stått och gömt sig där, så ingen häst hade sett den, och hoppade iväg alldeles intill hästarna. Focus blev superrädd och höll nästan på att hoppa ner i diket på andra sidan, innan han vände och skuttade åt andra hållet. Bella å andra sidan ryckte bara till litegrann. Hon är en så cool tjej, haha. Det gick bra som tur var, men lustigt att rådjuret var så nära oss utan att vi märkte det, och vi hade dessutom ridit förbi det en gång innan utan att det gjort någonting.

Nu under kvällen har vi haft tävlingsfix på ridklubben inför morgondagens tävling. Det blir tidig uppgång då eftersom Anna ska vara med på Focus och vi ska hjälpa till hela dagen. 

 
/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: