Underbara Bellis!

Idag har Tage, Boppen och Focus fått sig en lugn uteritt. Jag provade Bellas sadel på Focus och lyckligt nog så funkade den :D Nu kommer jag känna mig mer sugen på att rida honom mer. Har dragit mig lite för att göra det eftersom jag inte känner mig bekväm i hans sadel, men nu har jag äntligen något att rida honom med, så därför gjorde jag det idag. Anna red Tage och Susanna Boppen. Boppen var på tårna idag (det blåste endel) och Focus fick ett par bus, men annars skötte han sig fint, vilket Tage gjorde också. 

Måndag, tisdag och onsdag den här veckan så ska Bella få sig en bootcamp for the booty, haha. Den behöver hon verkligen stärkan upp. Därför hoppade jag lite gymnastikhoppning idag, imorgon blir det dressyrträning för Miranda, och på onsdag lite klättring i skogen. På torsdag blir det en lugn tur i skogen och sen får hon vila helt över midsommar. 

Det var andra gången jag hoppade hemma idag och det kändes precis som förra gången riktigt bra. Vi ställde upp en linje med travbom - 2,3 meter - sax - drygt 5,5 meter - oxer - 10 meter - räcke. Detta hoppade hon väldigt okomplicerat och bra redan från början. Näst sista gången när vi höjt upp oxern kom jag in i lite för dålig trav och hon backade av lite mycket så hon fick ta i ordentligt på både oxern och räcket, men hon löste det så fint så nästa gång vi kom. Hon är så klok för det känns som om hon korrigerar sig så himla enkelt. När hon märker att något blir fel försöker hon lösa det nästa gång liksom. Förutom detta så red jag även lite lydnad med att bara rulla på 7 galoppsprång mellan räcke-oxer som hade 24,5 meter emellan sig, och även lite bomarbete. Ni kan se film från dagen på vår instagram: systrarnaelfstrand

Jag är i alla fall helt kär i Bella ♥ Vi klickar mer både personlighetsmässigt och i ridningen varje dag. Jag märker att hon hela tiden blir mer personlig ju mer hon lär känna oss, och jag har en helt annan känsla i ridningen redan. Galoppen hade jag som ni vet ganska svårt för i början, men jäklar vad mycket bättre det känns redan. Har börjat hitta hennes knappar på riktigt nu, även om det är mycket kvar att lära. Hon är så fruktansvärt rolig att rida. Det är en häst med mycket power som hela tiden vill göra rätt. Hon har så fin ridbarhet och grundbalans i sin kropp vilket gör det extremt roligt att rida henne, även om styrkan i bakkärran behöver jobbas upp. Det märks att det är en riktigt bra ryttare som ridit henne innan, om jag säger så. Jag är väldigt kräsen när det kommer till hästar och tycker att få är riktigt roliga att rida. Förutom Boppen så är Bella den enda häst som jag har fått sådan här känsla och självförtroende av att rida, så ni förstår att jag svävar på små moln just nu. Det känns som om det var meningen att det skulle bli vi på något sätt! Ser verkligen fram emot vår resa tillsammans :) 

Sen är hon ju ganska så charmig också, haha :)

/ Emma
Kommentarer
Lisa säger:

Sååå rolig bild, haha! Gillar hur hon blinkar åt kameran som för att säga "hehe, visst är jag snygg" xD

Svar: Haha exakt ;D
Emma Elfstrand

2018-06-19 | 18:42:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: