Tävlingsdagen

Hej från en väldigt trött Anna! Dagen har gått i ett, och utöver att tävla själv så har ju jag också jobbat på tävlingen. Det hela gick bra, så det känns skönt men det känns i kropp och knopp att det varit full rulle, hehe.

Hur som helst så red jag och Focus 2 stycken LB:1. Man kan ju tänka sig att han borde vart mer avslappnad på hemmaplan, men nej då ;) I och för sig har han bara varit på ridskolan ett fåtal gånger så det är inget konstigt. Han är inte ens helt avslappnad hemma än. I första klassen så var han faktiskt väldigt fin! Framme för skänkeln, lyssnade fint och var stundtals mer eller mindre avslappnad. Dock blev han väldigt rädd för transporterna som vi hade som domartorn, så uppe vid domaren var han sjukt spänd. Trots bra känsla över lag så hamnade vi på 58,393%. Lite tråkigt att inte ens bli godkänd, speciellt när känslan var så bra. Blev faktiskt lite besviken, även fast vi enbart åker ut för rutinens och träningens skull nu.

Till nästa klass så var han om möjligt ännu mer spänd. Det är bland de sämsta ritterna som vi genomfört, enbart hans första riktiga tävling var sämre. Han tittade på allt, var spänd, absolut inte framme för skänkeln och kändes lite slö. Typiskt när han kändes så fin på framridningen. Det blev två missar där han fattade galopp i travprogrammet, men annars kändes ritten över lag väldigt dålig. Men, det var första gången vi red två program på samma dag, det var VARMT, och han är en häst som behöver massor med rutin. Därför kändes det väldigt skönt att vi ändå genomförde hela ritten. Vi fick 57,857% i denna klassen, och här tyckte jag att vi fick den procenten som min känsla också sa. Trodde nog nästan att vi skulle hamna ännu lägre i procent. 

Bedömningssporten i ett nötskal kan tyckas, när jag nästan får samma procent i båda programmen trots att andra programmet kändes kass och första riktigt bra, haha. Han har skött sig så himla bra idag iallafall, som vanligt <3 Gått snabbt att lasta, stått lugnt och fint i boxen, känts superfin på framridningen och bara känts allmänt bra. Själva programridningen kommer, det vet jag. Nästa helg blir sista tävlingen för vår del på ett tag, sen kommer han få vila lite från tävlingar.
 
 
/ Anna
Kommentarer
Daniela säger:

Jag var på en träningstävling i dressyr idag, mitt livs första! Hästen var tyvärr väldigt seg och spänd så jag fick rida röven av mig för att komma runt. Fick 55,23% iaf och kom ihåg programmet, så jag får trösta mig med det 😂😊

Svar: Bra jobbat :D Det är inte lätt när hästarna blir så sega och spända!
Emma Elfstrand

2018-06-10 | 00:53:23
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Marica säger:

Ritten var ju den domaren såg och bedömde dig efter, personen bedömde dig inte efter känslan DU hade i klassen.. Ni gjorde väll troligtvis inte tillräckligt för att domaren ville sätta högre poäng :) (tolkar hela ditt inlägg på att du klagar.. ;)

Jag har dock varit med om att få två första placeringar på fruktansvärt dålig känsla och missar, men då har man fått blå/gul rosett för dom andra ekipage gjorde fler missar än en själv.. DET om något är oerhört tråkigt.. då tar jag hellre ingen rosett alls men en bra känsla!

Jag följer talesättet: when you lose, don't lose the lesson!

Svar: Jag förstår väl att domaren dömer det den ser och inte min känsla ;) När dock alla som såg ritten tyckte jag kunde fått mer så är jag övertygad om att min känsla hade rätt. Vi hade inga direkta missar förutom att han var spänd. Sen kan jag inte förstå hur du kan tolka hela inlägget som negativt och "klagande", tvärt om så berömmer jag ju min häst? Han kan liksom inte rå för att han blir så spänd och det accepterar jag. Det är en lång och krokig resa vi har framför oss och jag väljer att dela med mig av både när jag blir besviken och supernöjd. Första ritten vad jag supernöjd med honom men besviken över resultatet, ser inga konstigheter med det.
Emma Elfstrand

2018-06-10 | 08:23:18
Bloggadress: http://nouw.com/maricalindberg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: