Svar på söndagsfrågor del 1

Vad gör ni för stretchövningar på era hästar och hur ofta gör ni det? 
Vi är faktiskt väldigt dålig på att stretcha hästarna. Går i perioder i och för sig. När vi är duktiga så stretchar vi hals och ben, och då håller vi upp benen både framåt och bakåt och halsen stretchas åt sidorna och nedåt.

hur ofta rider ni utan stigbyglar? 
Typ aldrig. Borde bli bättre på det! Bra träning :)
 
såg videon när fokus bom tränades och tyckte han såg allt annat än utbränd ut, han såg positiv och fokuserad ut jämfört med många andra klipp ni lagt ut på honom, vad grundar ni hans "utbrändhet" på? 
Om du har följt hela vår resa så hade du antagligen aldrig ställt frågan ovan. Han blir superstressad, helt blockerad och OM han tar sig över bommen så hoppar han. Nu har han kommit långt i sin träning att övervinna bomrädsla så nu kan han faktiskt skritta över bommar lugnt både från marken och uppsuttet men det har tagit oss lång tid. Han är utbränd, och det grundar vi på att han ens vägrade att gå fram till en bom när vi köpte honom. Att hoppa över en bom en-två gånger gick bra, men sen tog det tvärstopp. 

varför är tage och boppen oskodda men inte bella och focus? 
För att det är så, helt enkelt. Focus har inga skor bak och det kan hända att vi plockar av fram också men tills vidare så får det vara såhär.

ni är emot nosgrimmor men använder de ändå?(dubbla budskap) 
Vi har aldrig sagt att vi är emot nosgrimmor. Vi är emot att man spänner igen käften på hästen så den inte kan gapa och gäspa som den vill. När vi rider så har vi ingen nosgrimma till 90% av tiden, men på dressyrtävling måste vi ha det, och så har vi på det ibland för att det är fint. Dock extremt löst spänt då.

du säger att du hatar väldigt mycket inom ridsporten, att hästar som går 160 inte vill hoppa och du säger att dom vet att dom blir spöade om dom stoppar? hur kommer de sig att du kan avgöra om hästar vill hoppa eller ej? ni tävlar på de allra lägsta nivåerna men har åsikt om de allra högsta klasserna... 
Vet att vi svarat på liknande fråga förut, men självklart menar vi inte att ALLA hästar som går de absolut högsta klasserna hoppar bara för att de vet om att de blir bestraffade annars. Självklart finns det hästar som totalt älskar hoppning och gör det med glädje. Men självklart finns det också de fall som faktiskt blir tvingade. Det är väl allmänt känt att hästar barreras och tvingas på olika vis. Dessutom har vi kompisar som jobbat i stall utomlands och sett den hårda verkligheten...

Varför har ni för små sadlar? ett tips är att köpa en butetsadel,19tum passar bra på större ryttare. 
Tack för tipset som vi inte bett om ;) 
 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Vilka frågor folk ställer *suck*

Svar: Som tur är kommer dessa från samma person, så det är nog bara någon som vaknat på fel sida eller stör sig som tusan på oss ;)
Emma Elfstrand

2018-06-05 | 12:36:09
Anonym säger:

Herregud, någon som har vaknat på fel sida? vilka frågor vissa ställer alltså.

Svar: Haha, ja dessa frågor var från en och samma person, annars brukar vi alltid få trevliga kommentarer :)
Emma Elfstrand

2018-06-05 | 12:40:04
E säger:

"passar bra på större ryttare"
Hur kan man ens skriva en sån sak? Usch!

2018-06-05 | 12:41:21
Vendela säger:

sista frågan, hahahahah dör.

Svar: Haha ;D
Emma Elfstrand

2018-06-05 | 13:54:59
Kristin säger:

Oj fattade direkt att alla frågor var från samma person, nån som stör sig uppenbarligen. Bra ändå att ni tar med de frågorna också för man måste kunna bemöta kritik och det gjorde ni bra. Däremot är det inget fel att köpa en storlek större i sadel. Jag är inte speciellt stor men inte smal heller och jag köpte en 18 tum i min dressyrsadel (hästen var på 177 cm så var ju inte för stor för honom heller) och Gud vilken skillnad det var mot alla gånger man ridit i 17 tum! Ett tips faktiskt man kom ner på ett helt annat sätt i sadeln! Härligt gäng hästar ni har nu, kul att följa! Kram

Svar: Nej det är verkligen inget fel med det! Jag (Emma) kan inte rida i mindre än 18¨ dressyrsadlar (vilket det knappt finns några av känns det som när vi varit och provat), och knappt det för det blir för litet och det är därför jag håller mig till hoppsadlar nu, haha. Boppens hoppsadel är på 17,5 och den älskar jag, så sadeln till Bella jag ska köpa lär bli minst så stor :) Nu får jag tyvärr rida i en sadel som är för liten för mig en vecka till. Kul att du tycker det :D
Emma Elfstrand

2018-06-05 | 14:41:09
Daniela säger:

Men oj vilken grinolle som har varit på framfart, nån var bitter på slutet av veckan när hen insåg det var söndag 😂😂😂

Svar: Haha, måste vara jobbigt med sådan söndagsångest ;D
Emma Elfstrand

2018-06-05 | 14:51:46
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Elin säger:

Usch vilken klump i magen jag fick av att läsa att någon ställt så dumma frågor. Men kul att ni ändå håller er starka och visar upp detta så personen får äta sin egen skit och skämmas lite över de den skrivit😊 haha.
Ni är bäst och helt fantastiska glöm aldrig det!

Svar: Åh tack snälla du :D
Emma Elfstrand

2018-06-05 | 16:22:59
Emma säger:

Hur patetiskt att en och samma människa orkar ställa sånna frågor?🤦🏽‍♀️
Det är bara rent ut sagt gnäll och att kommentera hur ”stora” kroppar några har är ju bara droppen.
Tyckte det var strongt av er att rent ut sagt skita i vad denna männsiska skriver!
Man ställer alltid sig själv : vad vill personen få ut av detta?
Lite skrattretande att hen orkar lägga tid på att kommentera dessa saker😂

Svar: Ja det är uppenbarligen personer med dålig självkänsla som kommenterar grejer som dessaa, och med det in mind kan vi ändå ha förståelse för folks beteenden på sociala medier!
Emma Elfstrand

2018-06-05 | 17:12:58
Johanna säger:

Alltså jag döööör 😂😂😂 vilken människa som ställt frågorna!

2018-06-05 | 17:22:47
Helena säger:

wow hahah blev ju helt blown away när jag läste frågorna. En sann kritiker! Någon som inte lyssnat på hela era videor utan snarare tagit ur delar och sedan målat upp någon dålig bild av er. Undrar var den tiden kom ifrån? Hoppas personen fått sina svar nu iaf <3

Svar: Exakt så! Lite irriterande att få sån här "kritik" av någon som uppenbarligen har noll koll på det vi faktiskt sagt tidigare.
Emma Elfstrand

2018-06-05 | 18:54:56
Mia säger:

Jo, ta inte åt er....o ni svarar så bra..men vi alla som följer er vet att det där inte är normalt. Här är trevligt o fin stämning med er. Ni är bäst o fortfarande tycker jag att alla skulle kunna ta efter er lite...ha det bäst, fina ni.😍

Svar: Åh tack fina du!
Emma Elfstrand

2018-06-05 | 19:36:54
Johanna säger:

Men alltså jag dööööör 😂😂 älskar att ni svarade på frågorna ändå 😎🤙

2018-06-05 | 21:23:27
Anonym säger:

Fast va? Vad är det för fel med att tipsa om sadel som passar? Det skulle väl bara göra er och era hästar gott om ni inte hade för små sadlar. Det är synd att ni har gått och skaffat er en sån trist attityd.

Svar: En trist attityd är att komma med "tips" när en inte bett om det. Väldigt konstigt beteende som vi pratat endel om i våra föreläsningar. Försök tänk hur det skulle se ut i verkligheten om någon gått och droppat den kommentaren hos en person den inte känner. Jävligt märkligt och otrevligt beteende, eller hur? Sen har vi inte för små sadlar heller.
Emma Elfstrand

2018-06-06 | 04:52:47
Lina säger:

^ En liten tanke till "Anonyms" fråga precis här ovanför, ang. att Elfstrands har trist attityd:
Ett scenario:

Du går på stan. Du har träffat på många trevliga människor under dagen, som har komplimerat dig, visat uppskattning eller bara varit allmänt trevliga.
Rätt som du korsar en väg och närmar dig ditt hem dyker en människa upp. Människan har en mask för ansiktet och du är säker på att du aldrig sett personen förut. Personen verkar inte heller riktigt veta vem du är, men börjar ändå prata med dig.
"Varför har du en svart jacka på dig? Den ser för liten ut för dig. Men vet du vad, för större kroppar så passar gula jackor mycket bättre!"
Efter detta konstiga meddelande stannar personen och tittar på dig, uppenbarligen väntandes på en motreaktion.
Du vet fortfarande inte vem personen med masken är, eller vad hen egentligen vill. Hjälpa dig? Kränka dig? Hen lät ganska nedvärderande, så du bedömer att det nog är det senare fallet. Ja, en kränkning. För såhär... så gör man inte.
___
Haha förlåt, blev lite carried away! ;) Obs också att detta scenario är baserad på min reaktion på kommentarerna och inte Elfstrands.

Svar: Haha, älskar din kommentar! Det är så absurt när du tänker på hur en liknande situation hade kunnat sett ut i verkligheten ;)
Emma Elfstrand

2018-06-06 | 10:47:51
Sanna säger:

Tror att den person som har skrivit alla dessa frågor har utnämnt sig själv till expert i många områden ex sadelutprovare. Undrar om denna person skulle våga ställa dessa frågor och "tips" till er om ni träffades i verkligheten..

Svar: Det undrar verkligen jag med! Antagligen är svaret ett rungande NEJ ;)
Emma Elfstrand

2018-06-06 | 13:01:24
Anonym säger:

Gud vad dryga människor kan vara. Jag hade inte kunnat vara så cool som ni i svaren, hatten av, haha ❤

2018-06-06 | 21:53:58
Anonym säger:

Ni har faktiskt sagt att ni är emot nosgrimmor dock.

Svar: Nej det har du hittat på själv. Det här vi aldrig sagt. däremot så har vi ifrågasatt syftet med att använda nosgrimmor men det är en helt annan sak.
Emma Elfstrand

2018-06-07 | 13:22:43
Anonym säger:

Jag är inte den anonym som ställt dessa frågor men ni har sagt det. Ni har sagt så mycket skit om nosgrimmor.

Svar: Haha, nej det har vi inte gjort."Så mycket skit", vad finns det egentligen mer att säga än att ifrågasätta syftet med dem, och ogilla att folk spänner nosgrimmorna hårt? Vi har ALLTID sagt att vi sällan använder nosgrimmor, men att vi gör det ibland, enbart av estetiska skäl. Ni som påstår något annat kan inte ha speciellt bra koll på oss.
Emma Elfstrand

2018-06-08 | 23:31:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: