Svar på söndagsfrågor del 3

Lite nyfiken på er hästverksamhet, vad är planerna för framtiden och vill ni utveckla företaget till något och isf vad? Skulle vara så himla roligt om ni kunde utveckla det till ett försäljningsstall! Ni har så himla bra hästhållning och ridkunsksper!
Åh, tack så mycket! Det hade varit väldigt kul att ha hästar till försäljning, men tyvärr har vi varken plats eller ork till det, skulle jag säga. Sen är det klart att man kanske skulle kunna ta in någon enstaka till försäljning eller så, men inte ta hem ett helt gäng hästar och sen sälja. 
Vi vill fortsätta med våra aktiviteter på gården, och just i år har vi väl inte direkt några planer på att utveckla men något som hade varit roligt i framtiden skulle varit att anordna träningsläger/ridläger. Får se om det kanske går att ordna :) Inte i år dock(förutom ett läger som vi ska ha för två kompisar), men kanske nästa år eller så.

Vad är det vanligaste ni får kritik över?
Det vanligaste är nog folk som missuppfattar det vi skriver, och folk som hittar på egna sanningar. Det är till exempel en del som skriver att "vi minsann har världens dubbelmoral som HATAR nosgrimmor men använder det ändå!!!!!", men något sånt har vi ju aldrig skrivit eller sagt :) 

Har ni några planer på att Emma ska tävla fokus nåt?
Inte som det ser ut just nu, men kanske att det kommer hända i framtiden! Emma trivs inte alls i den sadeln jag har nu(jag trivs inte heller helt 100, men den är okej), så kanske om hon trivs i min sadel jag tänker skaffa i höst(förhoppningsvis) :)

Har ni någon gång mött en älg eller ett vildsvin när ni ridit ut? Är rädd för att möta det när jag rider ut och vet inte riktigt vad man gör i en situation om man skulle möta något sådan. (Har mött en älg vid ett tillfälle och det skrämde mig)
Ja, vi har mött älgar och rådjur i skogen. Och en räv, haha. Jag ska erkänna att jag också tycker det är lite läskigt av bara tanken att möta vilda djur i skogen, men vi försöker att inte tänka så mycket på det. Det man kan göra är att undvika att rida tidig morgon och sen kväll när de är ute och rör sig som mest. Annars finns det ju faktiskt inte så mycket man kan göra. Försöka att lugna ner hästen om den stressar upp sig, försöka att vara lugn själv och agera efter situationen.

Kan ni snälla ha en Pay and Ride i mitten/slutet av augusti? Vill gärna komma till er och öva "tävling" :D 
Sedan undrar jag om ni har fler intressen än hästar? t.ex måla, något instrument, mode, sport etc.
Vi får se om det blir det i augusti, förhoppningsvis kan vi fixa det! Missa dock inte att vi har en i juli, propp finns HÄR :D
Som svar på din andra fråga - jag, Anna, har väl inget direkt intresse som jag håller på med aktivt utöver hästarna, förutom att jag älskar smink. Har även börjat gilla kläder väldigt mycket! Kanske beror på att jag till 85% av tiden har på mig ridkläder, mjukiskläder eller träningskläder, haha. 
Emma är en riktig serienörd, och älskar också smink, så det är väl det som hon ägnar sig mest åt utöver hästarna :)

När ni köpte era hästar, var hittade ni annonserna? (T.ex på hästnet) Eller köpte ni av bekanta?
Tage och Boppen fick vi nys om tack vare att vi lade ut "häst köpes"-annonser på hästnet. Abbe såg vi på hästnet. Focus hittade jag på Facebook och Bella var en ren slump, haha. Vi åkte med Focus till tandläkaren, och då sa "tandsköterskan"(när vi stod och pratade om att Emma letade häst) att hon hade en häst till salu. Då var det Bella! 

Har ni gjort personlighets test? :D
Jag, Anna har inte gjort något. Emma har gjort några olika test på högskolan, men det var så längesen nu så hon minns varken vilka test hon gjort eller vad hon blev, haha ;)

Vilken av era hästar gnäggar högst/gällast
Det är helt klart Tage! Han har superljust gnägg, vilket är väldigt gulligt ♥

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Ett vidare svar på frågan om älgar och vildsvin. En sak som jag alltid använder ifall jag skymtar en älg eller liknande eller bara känner att hästen är spänd och ”iakttagen” är att prata högt för mig själv eller sjunga en låt haha! Då slappnar man själv av och älgen/annat hör att det är människor och brukar därför springa iväg. Funkar alltid för mig! :D

2018-06-21 | 12:59:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: