Svar på söndagsfrågor del 3

Brukar ni göra valniga knoppar eller flyingeknoppar när ni är på tävling?
Jag gör alltid "vanliga" knoppar, tycker ändå de blir ganska fina så jag orkar inte riktigt lära mig flyinge, haha. Vill lära mig att sy knoppar, kanske får ta och testa det någon gång :) 

Vilka täcken tycker ni är viktigast att ha? :)
Ofodrat regntäcke, fodrat regntäcke, ca 100-150g-täcke och ett 200-250g-täcke. Sen om det är riktigt kallt kan en behöva ha 400g-täcke, men vi behövde knappt använda våra sådana täcken i vintras. Vi föredrar att ha många täcken i olika tjocklek istället för att ha ett skaltäcke och ha t.ex. fleecetäcke under. Fleecetäcke är också viktigt tycker vi, superbra om hästen blivit svettig och toppen transporttäcke.

vad tycker ni om skrittmaskin/skrittband?
Skrittband känns bättre än skrittmaskin enligt mig. Jag tycker inte att det känns nyttigt för hästarna att skritta runt, runt i en cirkel varje dag i typ en timme. Då känns det bättre med gåband där hästen går rakt fram och slipper slitaget med att gå runt. Nu har jag ingen koll på forskning eller liknande, utan det är enbart spontana tankar. Våra går i stora hagar så de rör sig tillräckligt ändå, vilket är skönt :)

hur länge brukar ni rida ett pass markarbete/dressyr?
Exklusive fram/avskrittning så blir det allt från 15min - 40min. Allt beroende på hur hästen känns för dagen, vad syftet är med passet och vad den gått dagen innan/ska gå dagen efter :)

varför schamponerar ni inte era hästar efter ridpass och tävling? 
Efter ridpass och träning känns sjukt onödigt eftersom de till 99% rullar sig ändå. Vi föredrar att enbart tvätta benen om kroppen verkligen inte måste tvättas. Om hästen är superdammig eller rullat sig i lera så kör vi helkroppstvätt inför tävling, men tvättar aldrig såvida det inte vankas tävling eller fotografering :)


/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: