Svar på söndagsfrågor del 2

Kommer ni testa Bella på bettlöst?
Det kommer vi absolut göra!

Har någon av era hästar stegrat och isåfall vilken/vilka och i vilket sammanhang?
Tage har stegrat en hel del tidigare under uteritter. Focus och Bella har aldrig stegrat, och knappt Boppen heller. Han kan småstegra litegrann ibland om han blir väldigt rädd/stressad över någonting, typ om han ser en jätteläskig fågel på ridbanan ;)

Jag ska börja tävla i dressyr men vet inte om jag ska börja LC eller LB. Känns som att LB är mer flyt i programmen och de verkar roligare men jag är osäker och "rädd" att det ska bli dåligt att "hoppa över" LC. Hur hade ni gjort? Går det bra att gå direkt till LB eller bättre att köra på med LC några gånger först?
Jag skulle säga att du ska gå på LB direkt, om det är det programmet du känner dig mest bekväm med. Det enda som egentligen är svårare i LB än LC är 10m-volter i traven, annars är de ganska likvärdiga. Jag tycker LC är rätt jobbigt med alla avbrott, så håller helt klart med dig om att det är mer flyt i LB! :) 

Ska köpa stövlar men vet inte om jag ska köpa dressyr- eller allroundstövlar? Anna har ju både från MH och De niro, så tänkte att hon kanske har lite koll. Vad är det för skillnad när man rider? 
Jag fullkomligen ÄLSKAR mina dressyrstövlar, så om du rider en hel del dressyr så skulle jag säga att det är att satsa på! De ger ett helt annat stöd och stabilitet av skänkeln än en allroundstövel. Jag använder dem dock enbart när jag rider dressyr, vilket är ungefär 2-3 gånger i veckan, och jag rider ungefär 6 dagar i veckan, så det innebär ju då alltså att jag använder andra skor/stövlar 3-4 gånger i veckan. När jag rider ut brukar jag bara ha ridskor och strumpor, men när jag hoppar vill jag gärna ha stövlar. Som tur är så har jag ju allroundstövlar sedan tidigare, så de använder jag då :) Det gäller helt enkelt för dig att göra en avvägning om vad för sorts pass du rider mest - och skaffa stövlar efter det. Hoppas detta svaret gjorde dig något klokare :)

Vem av era hästar känner ni er tajtast med, om ni måste välja? ❤️
Emma: Jag känner mig tightast till Boppen. Har ju ridit honom absolut mest de senaste 8 åren och därför har vi bondat väldigt bra. Han är en introvert och osäker individ som har börjat ty sig så mycket mer till oss de senaste åren, och det gör mig så glad!
Anna: Jag känner Tage utan och innan, så det är helt klart Tage jag känner mig tajtast med. Vi har haft honom i snart 11 år och vi har varit med om så mycket med både skador, massor av motgångar och också en del framgångar, vilket jag tror har gjort att vi blivit ännu mer nära varandra. Han är en go liten köttbulle, lilla Tage <3

Eftersom det är val i år, vilket parti tror ni att ni kommer rösta på.
Antagligen finns det inte något parti som någon människa kan hålla med precis allt i, så det gäller att hitta sina grundvärderingar och åsikter, och hitta det mest passande partiet. Vi kommer antagligen att rösta på Centerpartiet i år, precis som vid förra valet. Delvis pga att de är ett liberalt parti, och den liberala ideologin tror vi är bäst för både oss som individer och samhället i stort. Sen kommer vi även rösta på dem pga att vi gillar Annie Lööf och för att C brinner för många frågor som även vi brinner för.
 
Vad har era hästar för storlekar på bett? Kan inte inte visa lite bilder på korrekt inpassade bett också? Tycker det är så svårt att veta om bettet sitter optimalt.
Det är väldigt svårt att veta, och många säger olika! När vi var hos en veterinär som specialiserade sig på tänder i våras så fick vi veta att bettet ska "precis passa". Dvs, det ska inte sticka ut direkt på någon sida, och den metoden kör vi på numera. Bella, Tage och Focus har 11,5 i bettstorlek och Boppen har 13,5. Han skulle kanske kunna ha 12,5 också, men vi ser ingen anledning att prova det då han funkar så bra med de betten han går på och aldrig har haft några "munproblem". Förutom bettlängden så ska bettet inte "dras upp" mot mungipan för hårt, utan det ska "bara vara där", if that makes sense. Den gamla myten att bettet sitter bra om du ser två rynkor i mungipan stämmer alltså inte. Då sitter antagligen bettet för högt upp. Kanske kan fixa ett inlägg med bilder i framtiden :) 

 
/ Emma
Kommentarer
Lisa säger:

Ni skulle ju kunna göra ett inlägg om hur man passar in hela tränset, eller kanske en video :)

2018-06-28 | 14:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: