Måndagsridning

Idag har småttingarna fått vila medans Tage och Boppen fick sig ett dressyrpass i morse. Nu har det äntligen kommit regn till schlätta, men i förmiddags var det fint väder så då passade vi på att rida. 

Anna red Tage och han såg kanonfin ut. Jobbade på i så bra takt och form, och såg allmänt mjuk och fin ut. De tränade på enkla byten, förvänd galopp och tempoväxlingar (i alla gångarter). Hon red ett ganska kort pass eftersom han kändes så fin, och därför var det onödigt att nöta något.

Boppen däremot är inne i en riktig svacka nu, faktiskt passande nog eftersom vi inte har några tävlingar inbokade. Han får ju lite större svackor i vissa perioder, och även om det är tråkigt så är det nyttigt, för efter de svackorna så har han alltid steppat upp sig ett game. Nu har han haft en riktigt bra period under ett par månader, så det är inga konstigheter att han fallit in i en svacka nu. Det är bara att acceptera det och sänka kraven under den tiden. Idag fokuserade jag mycket på att rida honom framåt och få snärt i rörelserna, samtidigt som jag som vanligt tränade på att han ska hålla balansen och stretcha yttersidan. I denna svacka så känns han väldigt lång i kroppen och halsen. Jag låter honom gå lite längre i formen nu och fokuserar mer på snärtigheten i bakkärran, vilket funkade fint idag. För att få ihop galoppen lite så red jag endel förvänd galopp, vilket alltid funkar bra för honom för det ändamålet.

 
Upptäckte för övrigt att Tage var med på blogg.se:s startlista när jag loggade in på bloggen i morse. How cute? ♥ 

/ Emma
Kommentarer
emma säger:

kul att vara med på startsidan :)

2018-06-12 | 10:36:58
Bloggadress: http://nouw.se/islycka

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: