Lyckad gymnastikhoppning

Idag stod hoppning på schemat för hästarna, och vi gjorde en liten uppföljning på gårdagens markarbete kan man säga :) Vi ställde upp 3-studs på båda långsidorna, en oxer och ett räcke snett igenom. Framför och bakom räcket hade vi en galoppbom så vi fick plats med ett språng mellan hinder och bom både före och efter. Älskar verkligen sådana här övningar. Så roliga att rida och nyttiga för hästen! Är så glad över att jag har köpt en så fin, trygg och okomplicerad unghäst som utan problem går att rida sådana övningar på. Med Abbe (som också var 5 när vi köpte honom) hade det aldrig gått!

Anna hoppade Tage och Boppen, och jag hoppade Bella. Vi hoppade Boppen och Bella tillsammans, och båda två var riktigt fina idag. Eftersom det är väldigt varmt ute så var framför allt Bella väldigt irriterad på insekterna. Hon var stundtals inte helt framme för skänkeln heller, men överlag kändes hon  fin! Hoppade väldigt fina språng, vi fick bra flyt, och hon orkade till och med samla galoppen endel innan studsen. Så stolt över henne ♥ Anna fick betydligt bättre flyt med Boppen den här gången, så hon var också jättenöjd. Han börjar kännas bättre nu efter sin ordentliga svacka :) 

Efter detta var det Tages tur. Vi ändrade om litegrann och bytte ut oxern mot ett kryss med galoppbom innan och efter (3m), men annars hoppade han samma som Boppen och Bella. Tage var den riktiga stjärnan idag får jag säga! Anna red så fint också, och framåt. Inget tvekande där inte :) Han är i så bra form just nu och det syns på honom att han känner sig fräsch i kroppen för han är så pigg och glad hela tiden, och hoppar så fint också såklart. Himla kul att se!

Jag och Tage för många år sedan ;)

Vi filmade allting i stallet idag, och nu ska vi snart iväg och bada. Ni ska bara veta hur svettiga vi blev efter en förmiddag i stallet i denna värme, så det ska onekligen bli gött att svalka sig :) Kanske kommer vi även vlogga till vår vardagskanal idag också!

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Hej 😊 Har ni några pay&ride nu under sommaren?

Svar: Nästa vecka :) Spana in Elfstrands Häst-kategorin!
Emma Elfstrand

2018-06-26 | 20:58:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: