Konditionsträning och första avramlingen

Hej allihopa! Hoppas ni är taggade på helg :) På söndag ska Anna tävla sista tävlingen inför ett sommaruppehåll med Focus, annars har vi inga direkta planer tror jag förutom att göra "nyttosaker" och ta det lite lugnt.

Idag har Tage och Boppen varit "ridskolehästar" så det är bara Focus och Bella som jag och Anna har ridit idag. Jag red ut på Bella och Anna red Focus i hagen medan jag fotade och filmade.

Det var första gången som jag red ut själv på Bella och hon skötte sig bra som vanligt. Det blåste dock endel och så var hon som sagt själv ute första gången, så hon var allt lite tittigare än vanligt, vilket märktes av en gång då jag lyckades flyga av, haha. Vi höll på att trava fram på en grusväg och precis när jag ställer mig upp i lättridningen så blir hon jätterädd för någonting, tvärnitar och vänder om lite halvt, så jag faller av. En väldigt odramatisk och smärtfri avramling, och Bella såg väldigt förvånad ut när hon såg mig ligga på marken. Bara att hitta lite upphöjd mark att sitta upp på och fortsätta rida, och efter den lilla incidenten gick allt finemang. Hon kändes riktigt fin i galopparbetet och blev inte alls stark utan hade en jämn och bra kontakt till bettet. Skönt! Ser fram emot fler konditionsträningar med henne :) 

Annas pass med Focus gick ganska bra, men han är trött i kroppen nu enligt henne. Däremot var han mer fokuserad på Anna och mindre spänd i hagen, så det var skönt :) 

 
För övrigt så får jag säga att det var skönt att ha en så odramatisk och smärtfri avramling för en gångs skull. Har blivit så extremt mörbultad eller till och med skadad varje gång jag flugit av de senaste åren, men idag gick det fint för min gamle kropp ;) Justdet, vi kommer att ha öppen bana hos oss under helgen! Övningen "Huset"står uppställd i paddocken och vill ni komma och träna på vår bana så kan ni göra det när som helst fram till 17.00 på söndag. Kostar 100 kr/ekipage och det swishas till 123 036 38 95 :)

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: