Kan vi bara skippa kroppshetsen, tack?

Kroppshets ser vi lite överallt i vardagen, men nu när jag ska gifta mig så har det faktiskt blivit ännu värre. Jag trodde nästan inte att det var möjligt, men så är det, tyvärr.

Dels pratas det mycket om "nu har du något att motivera din träning till", och "tränar du inför bröllopsvalsen?" och sådant, när jag alltså är på gymmet. 

1. Jag tränar för att jag vill må bra och för att jag vill bli starkare och smidigare, inte för att bli "fit till bröllopet".
2. Min motivation handlar verkligen inte om bröllopet. Det handlar snarare om att jag inte vill få mer smärtor i kroppen än vad jag redan har. 

Jag fick en kommentar på ett Instagraminlägg om att jag "ser fit ut" och måste "hårdträna inför bröllopet?". Jag tog bort den, för jag vill inte ha sådana kommentarer på min Instagram. Och för att svara på den; nej, jag hårdtränar absolut inte inför bröllopet. Tvärt om har jag precis kommit igång på gymmet igen, efter att inte ha satt min fot där på säkert 1,5 månad. Det känns skönt att vara tillbaka igen, men det är inte så att jag plötsligt börjat "hårdträna" bara för att jag ska gifta mig snart.

Det känns så tröttsamt, att jag måste vara mitt snyggaste jag bara för att jag ska gifta mig? Nej vet ni vad, jag vill se ut som mig själv, jag vill inte äta någon jävla "bröllopsdiet" som jag vet att många gör, tragiskt nog, och jag tycker jag är snygg som jag är. Det hade varit SÅ skönt om vi bara kunde sluta kommentera varandras kroppar, vare sig det är menat positivt eller inte. Det kan slå så fel. Om inte hos personen kommentaren är menad till, så kan det slå fel hos den som hör eller läser det. 

 
/ Anna
Kommentarer
Emma säger:

Heja! Som om det är värt att crashdieta och panika innan sitt bröllop bara för att gå ner några kilo. Känns sjukt att det ska vara utseendet som är det viktiga på en dag som handlar om kärlek.

Svar: Men eller hur! Svälta sig själv för att sedan käka som man vill på själva bröllopet och sen må piss för att kroppen inte är van? Nej tack! Jag håller med dig :(
Emma Elfstrand

2018-06-23 | 08:38:31
Freja säger:

BÄSTA jag läst på länge på sociala medier!! HEJA HEJA DIG!

Svar: Åh, tack! <3
Emma Elfstrand

2018-06-23 | 10:05:57
Sara säger:

Så bra skrivet och så sant!!

Svar: <3
Emma Elfstrand

2018-06-23 | 10:06:49
Bloggadress: http://nouw.com/sarakarolina
Emma säger:

Så himla tråkigt, heja dig som lyfter detta! Jag förstår inte varför alla (ok inte alla, men många) har ett sådant stort behov av att kommentera andras kroppar på det här sättet? Liksom, vem är du att avgöra om min kropp är bra nog eller inte?

Svar: Men exakt! Jag håller helt med dig. Jag hoppas innerligen att dessa kommentarer kan försvinna någon gång :(
Emma Elfstrand

2018-06-23 | 10:30:55
Linda säger:

Jag håller med till tusen!
Jag håller på att kämpa med min vikt men det gör jag då ja har väldigt mycket övervikt och mår på riktigt dåligt över det. Oerhörd smärta i såväl rygg som ben och fötter och väldigt trött typ alltid.
Grejen jag har tänkt på att om jag lägger upp framsteg om min viktnedgång på tex fb så får jag tredubbelt fler likes än om jag lägger upp ett inlägg om hur mycket jag älskar min son.
Det är på riktigt sjukt tycker jag, blir oerhört rädd för hur skev världen är idag.
Sen visst, jag tar gärna likes för mina framsteg för det peppar mig. Men ibland behöver man som ensamstående mamma peppning på föräldraskapet med. Men det är inte lika provocerande för folk som vikt.
Ni ser säkert detta i kommentarerna på detta inlägg med. Folk som aldrig annars kommenterar gör det nu.. Jag brukar dock kommentera på fler inlägg hos er =)
Tack för ett viktigt inlägg Anna! <3

Svar: Tack Linda för alla dina kommentarer och ditt stöd! <3 Stor kram!
Emma Elfstrand

2018-06-23 | 11:28:16
Bloggadress: http://linhjoh.blogg.se
Anonym säger:

Fy! Hur kan nogon säja så till dig! Väger själv väldigt lite och har/ blir ennu retad för det!

Svar: Usch, vad jobbigt :( Tycker som sagt att folk bara kan vara tysta, oavsett om man är "liten" eller "stor". Kram!
Emma Elfstrand

2018-06-23 | 12:22:13
Anonym säger:

Tack återigen för ett sånt bra inlägg! Alla är vackra oavsett färg och storlek ❤️

Svar: <3
Emma Elfstrand

2018-06-23 | 16:36:54
Emma säger:

Jag har fått upp mina ögon Såå mycket för dig Anna!
Känns verkligen som du har jordnära och bra värderingar.
T.ex det med Focus och nu detta, ser verkligen upp till att du tar fram dessa viktiga grejer som kanske inte alla gör. Tycker verkligen det är starkt av dig och fortsätt med det!
Kram❤️

Svar: Tack snälla, fina du! <3
Emma Elfstrand

2018-06-23 | 23:26:45
Lotta säger:

Alltid denna hets runt oss kvinnor och våra kroppar. Undrar hur många män som får höra att de ska köra dieter och uberträna inför ett bröllop. Låt våra kroppar vara. Uppmuntra motion och rörelse, inte för utseendet utan för att kroppen och psyket mår bra av det. Vi måste få rätt fokus på träning och hälsa för att vi ska kunna få ett vettigt resultat av den.

Svar: Eller hur! Det är så tröttsamt att leva i detta patriarkat alltså...
Emma Elfstrand

2018-06-26 | 09:27:30
Bloggadress: http://https://nouw.com/h%c3%a4stsurr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: