God morgon!

Hej allihopa! Klockan är strax efter 18 nu, och Anna kommer hit om en liten stund då vi ska rida ut med alla hästarna. Det är så bra väder idag så vi vill passa på att åka och bada under dagen. Därför köttade vi på bra med allt igår, för att kunna vara lite lediga idag :) I eftermiddag/kväll är det fixardag på ridskolan då vi ordnar lok/reg dressyr där imorgon, som dessutom Anna ska vara med i på Focus. Kul! Blir vår första tävling på den nya anläggningen :D 

Igår fick Tage och Boppen sig en lugn uteritt då båda hoppade i onsdags. Bella och Focus gick på banan. Focus fick sig ett genrep och jag jobbade bommar/hoppade småhinder med Bella. Focus såg stundtals riktigt fin ut, men ni vet ju hur han är. Det är upp och ner hela tiden, haha. Han blir spänd ibland, och är superfin ibland. Det kommer ta ett tag att komma ur detta, men när han blänker till så är han så satans fin. Tänk när han kan vara så fin större delen av ridpassen, wow!

Själv fick jag till ett riktigt bra pass med Bella. Det känns som om vi haft ett par veckors svacka nu, men nu börjar det gå uppåt igen. Inte lätt för henne att gå från att tidigare bli riden av en skitduktig EM-ryttare till numera av ett par amatörryttare, men vi gör vårt bästa :) Jag har tidigare haft endel problem med att hon blivit för stark i galoppen, men idag var hon så fin även i den. Det känns som om jag börjar hitta knapparna mer och mer på henne nu och hon är så himla rolig att rida! Så mycket energi varje dag och hon vill alltid göra sitt bästa. Dessutom är hon mjuk och känslig. Däremot upptäckte jag idag att travhoppning kanske inte är hennes starkaste sida, haha. Ibland hoppade hon av en meter för tidigt, ibland bra och ibland blev det allmänt knas. Jag fokuserade endel på travhoppning och travbommar idag för att träna lite lydnad, och det gjorde hon fint, men just taxeringen vid travhoppningen var svårare. Å andra sidan är jag själv väldigt dålig på just travhoppning så det kanske är något vi båda behöver träna på. Hon travade i alla fall hela vägen fram till varje hinder till skillnad från Boppen som 90% av alla gånger tar ett litet galoppsprång innan ;) 

Vi spelade även in en rolig video till vardagskanalen som kommer upp idag 6.30, så missa inte den!

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Haha kl 18

Svar: Haha jag var uppenbarligen lite för nyvaken för att hålla koll på tiden 😂
Emma Elfstrand

2018-06-08 | 11:30:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: