Fredag

Glad fredag på er!

Idag har jag och Emma ridit 2/4 hästar, de äldsta i truppen, nämligen Tage och Boppen. Under tiden som Emma red ett pass på banan så red jag ut. Tage var faktiskt lite spooky idag! Han är det rätt sällan, men ibland så händer det ;) Han blev livrädd för en hög med ved, som dessutom var pytteliten. Såpass rädd att jag fick hoppa av och leda förbi honom, haha. Gubben då. Resten av turen gick bra men han ryckte till ett antal gånger av diverse grejer. Blev en lugn tur med mycket skritt, lite trav och en galoppfattning i varje galopp. 

Emma red Boppen på banan som sagt och till en början hade han känts lång. Hon kom då på en övning som gjorde susen! Hon låg på en volt och fattade förvänd galopp, gjorde ett byte till rättvänd galopp, gjorde ett avbrott till skritt och fattade sedan förvänd galopp igen. Detta hade gjort honom betydligt mer ihop i kroppen, känslig och härlig. Kul! Så gött när man lyckas tycker jag, känns lite som en seger :)

Nu ska vi snart åka till en kompis på tacomiddag, mys! Hoppas ni får en fin kväll ❤ kram. 

En galopperande Tagis i vattenbrynet igår kväll. 

/ Anna 
Kommentarer
Elin säger:

Åh så härligt det såg ut! Längtar till videon kommer :D

2018-06-29 | 19:45:32
Anonym säger:

Jag tycker ni verkar ha en väldigt sund inställning till hästar och hur dem ska leva så därför vill jag kolla med er, dels för att själv få lite inspiration men även se om jag tänker rätt. Jag ska börja hjälpa till med en unghäst nu. Detta är min första unghäst så jag är både förväntansfull och lite nervös eftersom man inte vill förstöra han. Hästen är 4 år och blivit longerade ett fåtal gånger och det är allt. En tjej kommer ut och ska hjälpa till att sitta upp på hästen (kommer även ha henne till hjälp när det gäller träningar och tips med mera). Min fråga är hur hade ni lagt upp träningen och hur mycket ska man jobba med han i fortsättningen ? Jag själv tycker han ligger lite efter så känns som vi vill komma ikapp lite samtidgt som jag absolut inte vill stressa, utan få en trygg häst. Tack för en bra blogg! :)

2018-06-29 | 20:01:16
Daniela säger:

Jag är så himla glad idag efter ridpasset, jag och Huntti red ut på egen hand och jag var så stolt att jag grät. Han har tidigare stegrat sig med sin ägare på uteritter så hon har inte vågat. Jag är lite modigare än henne så jag har promenerat med honom, haft draghjälp och idag råkade det bara bli så att vi skrittade fram ute helt själva :')

Svar: Åh gud vad härligt :D
Emma Elfstrand

2018-06-29 | 21:24:05
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Emma säger:

Härligt att kunna bada med hästarna!

2018-07-01 | 09:37:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: