FrågeFredag

Idag vill vi höra vad ni läsare tycker igen, för det är alltid lika kul :D Den här gången undrar vi, vad föredrar ni: Importhäst VS svenskfödd häst? 

Vi har som ni vet två importhästar, Tage & Focus (DWB och KWPN) och två svenskfödda hästar, Boppen och Bella som båda är SWB. Det finns helt klart för- och nackdelar med båda enligt oss. Importhästar är ofta betydligt billigare än svenskfödda hästar, men samtidigt är det svårare att veta hela deras historik, och ifall du köper en häst som precis har blivit importerad är det svårt att veta vad du får och hur mycket arbete som ligger framför dig. Focus är ju till exempel väldigt psykiskt nedbruten jämfört med Bella som haft en kanonuppväxt i Sverige. Sen är det alltid kul att stödja svenska uppfödare också, såklart!

Så jag skulle säga att vi föredrar svenskfött, men kommer säkerligen att köpa fler importhästar i framtiden också. 

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Svenskfödda! Importhästar som har varit i Sverige ett tag går också bra, men skulle nog inte köpa en häst som precis hade kommit till Sverige.

2018-06-15 | 12:09:54
Sandra säger:

Har haft både import och svenskfödda hästar och ridit höga nivåer på båda. Men tycker det märks stor skillnad på svenskfödda och tex hästar från holland, belgien eller tyskland. Framförallt i psyket och i deras uppväxt.

Nu mer så föredrar jag SWB hästar - efter ett tag med import hästar och med allt det jobb det inneburit (för mig - inte säkert det är så för alla) så är jag helt klar mer för svenskfödda, extra kul att stödja svenskavel!

2018-06-15 | 12:59:00
Freia säger:

Föredrar också svenskfödda, generellt känns de mer psykiskt stabila än importerade hästar och som ni skriver så vet man mer om hästens historik, samt roligt att stödja svensk avel.

2018-06-15 | 13:12:04
Jenni säger:

Har mestadels haft importer själv, men föredrar helt klart att kunna få reda på mer historik samt få veta hur hästen är uppfödd.

Vad för olika märken provade du på sadlar?
Ska Anna köpa ny dressyrsadel?

Svar: Åh jag minns tyvärr inte vad alla hette då det var ett par märken som jag inte hört talas om förut :/ Men bland annat från Prestige, Frank Baines och sen provade jag även en Equipe Linnea som inte passade mig lite bra som Expression gjorde :)
Yes det är planen att hon ska göra, antagligen till hösten :)
Emma Elfstrand

2018-06-15 | 13:41:41
Jenny säger:

Jag har bara ägt svenskfödda hästar, så jag måste nog säga att jag föredrar det även om det är individen jag fastnar för.

2018-06-15 | 14:25:24
Bloggadress: http://lilatiger.blogg.se
Anonym säger:

Jag föredrar svenskfödda

2018-06-15 | 14:40:40
Johanna säger:

Åh, det beror helt på! Jag hade tidigare ett halvblod (SWB) och skulle jag i framtiden skaffa ett nytt halvblod hade jag nog föredragit svenskt. Däremot har jag nu en P.R.E. som är importerad av mig från Spanien i höstas. En P.R.E. hade jag nog köpt igen som import framför svenskt. Mest för att jag har hittat flera uppfödare i Spanien som tar fram extremt fina hästar för dressyrsporten. :)

2018-06-15 | 14:57:58
Malin säger:

Svenskimport skulle jag föredra men jag känner inte att den frågan är avgörande utan det är ju kvaliteten/personligheten på hästen som Avsolut avgörande. Jag skulle nog inte köpa en häst som kmr direkt från utlandet då det kan är så mycket som kan vara oklart men en häst som är import men varit i Sverige under några år ser jag inga direkta hinder för

2018-06-15 | 19:54:50
Kristin säger:

Helt klart SWB!! De är en helt annan typ av häst enligt mig. Mycket trevligare i psyket, mer personliga, stabila och trygga! De är dessutom fina i kroppen på ett helt annat sätt, de är mer lättfödda och har bättre grundmuskelmassa än importhalvbloden.

2018-06-15 | 21:16:55
Anette säger:

Föredrar importhästar, haft både och...dom jag haft har kommit från Tyskland, Holland, Danmark, Sverige och England. Men det är ju ofta en individ man fastnar för så i slutändan spelar det ingen roll vart den kommer ifrån.

2018-06-16 | 09:18:11
Bloggadress: http://https://www.instagram.com/anettethornberg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: