Duktiga hästar!

Inatt har jag sovit riktigt jäkla dåligt pga att det är så extremt varmt i mitt hus nu när det är så varmt ute. Klagar absolut inte på värmen ute, men mitt hus är så dåligt isolerat så i vintras hade jag 13 grader i mitt sovrum, och igår kväll skulle jag tippa på att det var... 35 grader kanske? Helt omöjligt att sova var det, så jag sov i soffan där nere, men även där var det riktigt varmt, så det blev bara ett par timmars sömn. Passande nog hade vi 3 hästar var att rida idag eftersom vi motionerar våra stallkompisars hästar också nu medans de är på semester, haha. Som tur är piggnade jag till efter ett tag och alla ridpass gick bra. 

Vi började med en lugn uteritt på Tage och Boppen. Nu har det redan hunnit komma en hel del blinningar. Normalt sett brukar de komma hit runt midsommar, men de har vaknat tidigt pga värmen. Båda var duktiga i alla fall!

Efter detta red vi Mellon och Wellington (våra kompisars hästar) på banan. Det gick fint med båda två också, och det är alltid kul att prova nya hästar :) Efter lunch körde vi Focus och Bella till ridskolan för att rida i paddocken där det stod framme en 20*40 bana med dressyrstaket som Anna gärna ville prova att rida med Focus. Focus var ganska spänd idag och trött i kroppen. Det blir lite mycket i hans huvud av att gå uteritt med många hästar, så vi har märkt att han blir trött i kroppen dagen efter sådana pass då han blir så busig och hellre galopperar/busar än att jogga i lugn och ro. Han såg i alla fall fin ut stundtals idag, och bra för honom att komma iväg och träna lite. Dessutom så låg det en bom framme som Anna red över och han skrittade faktiskt steg för steg över den. Superduktig kille! Film finns på systrarnaelfstrand på instagram :) 

Bella och jag fick till ett riktigt bra pass idag. Hon gick hårt igår med både mycket galopp/trav och även klättring, men energi hade hon ändå och kändes inte trött i kroppen. Tyckte jag fick till mycket bättre känsla i galoppen idag. Hon blev inte lika stark utan hade en betydligt bättre kontakt till bettet. Börjar få till känslan av hur jag ska rida henne nu för att hon ska hålla sig lugn och mjuk. Tränade även lite på galoppfattningar från skritt. Har inte fått till några bra sådana tidigare, men idag fick vi till ett par riktigt bra i båda varven. Så härlig känsla att få till de där krutiga bakbenen i fattningarna, som hon nu bara ska få mer styrka i så allt blir ännu bättre :) 
 
 
/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: