Dressyrträning i blåsten

Idag har alla 4 hästar gått dressyr på banan. Bella och Focus tränade vi för Miranda, och Tage & Boppen red vi själva. Jag tänkte att Anna skulle få skriva ett eget inlägg om Focus och hans kommande planer, för hon och Miranda gjorde ett konstaterande under träningen.

I alla fall så gick de andra tre hästarna bra. Anna red inte speciellt länge på Tage, och hon red honom på hackamore eftersom hans nuvarande träns är sönder och vi inte har hunnit köpa något nytt. Han såg i alla fall pigg, glad och fräsch ut. Kul att se :)

Boppen är som sagt inne i en svacka nu och han är inte rolig att rida på banan. Däremot kändes han bättre mot slutet av passet, och jag får nog inse att hans svacka beror på att jag inte har ridit honom så mycket det senaste utan låtit andra rida honom mer istället. Delvis pga att jag har varit på semester, men också för att jag hade det lite stressigt efter semestern. Nu har det lugnat ner sig igen och jag ska vara noggrann med att jag rider honom två seriösa pass på banan varje vecka för att han ska få tillbaks sin styrka och balans igen. Det krävs en otrolig precision, känsla och styrka i ens kropp för att få Boppen att jobba helt korrekt med sin långa kropp (för att få ihop den) och eftersom jag känner Boppen bäst så är det jag som kan få honom dit. Bara att kötta på nu så ska han nog vara tillbaks snart igen!

Bella däremot var riktigt rolig att rida idag, som vanligt. Det kändes på henne att hon hoppade igår för hon var lite mer loj än vad hon var igår, men hon bjöd ändå på väldigt fin känsla. Det märktes bara i galoppen att hon hade lite svårare för att just fatta galopp och även något svårare för att hålla ihop den. Vi tränade på hennes egenbalans (ställa utåt och inåt utan att hon ska falla åt något håll, och även ge helt eftergift på tygeln framåt utan att hon ska falla framåt) vilket hon gör väldigt bra med tanke på hur grön hon är, samt tempoväxlingar. Vi introducerade även ryggning för henne, vilket hon inte riktigt fattar än, men jag ska träna på det litegrann varje pass så kommer hon snart förstå det också. Hon är så himla lättlärd och ambitiös vilket märktes idag då hon gjorde allt för mig, även om hon är trött. Miranda tyckte roligt nog att det redan såg betydligt bättre ut än senast hon var här, och jag märker också stor skillnad. Har kommit in i ridningen på Bella mycket bättre, och får framför allt en helt annan känsla i galoppen. Den har blivit så mycket snärtigare och bättre i takten. Hon är redan helt fantastisk att rida, men med mer styrka i bakkärran kommer hon bli ännu mer fantastisk :) Miranda sa att vi ser mycket mer samspelta ut, att hon ser ut att acceptera bettet bättre, jobbar på bättre i främst galoppen och tempoväxlingarna, och att hennes arbetsvilja är helt sjuk. Så kul att höra! Har verkligen köpt världens bästa tjej ♥ 

 
Imorgon kommer lill-Emma och rider ut med mig på morgonen. Vi ska klättra med Bella och Tage :) Sen ska pappa hoppträna Boppen för Sten på kvällen (och det ska vloggas, woho) i Essunga. Planen var att de skulle träna på gräsbanan med det ska regna så in i bänken imorgon eftermiddag så antagligen kommer träningen att flyttas in. Vi får se hur det blir imorgon!

/ Emma
Kommentarer
Rebecca Adnell säger:

Vilka sötisar!

2018-06-19 | 21:24:42
Bloggadress: http://rebeccaadnell.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: