Debuthoppning på Bella

Idag har vi haft en hoppdag hemma på alla hästar utom Focus. 

Lill-Emma skulle börja hoppa Tage, men tyvärr så blev det ett missförstånd mellan dem så Emma ramlade av och fick hjärnskakning. Hon verkar vara okej i alla fall, även om det såklart är läskigt första gången du får hjärnskakning (du tappar ju så gott som allt minne vilket är obehagligt). Det blev givetvis ingen mer hoppning för henne, utan istället ett besök på sjukhuset. Får passa på att be er alla som rider/står på marken att aldrig "tvinga" upp någon som har ramlat av direkt igen. Det finns ju en skröna som säger att du "måste hoppa upp direkt igen" och visst är det bra att hoppa upp igen om du inte är skadad, men ifall du har slagit i huvudet kan det ta 5-10 minuter innan hjärnskakningens symtom syns på riktigt. Emma var till exempel bara lite snurrig i början men eftersom jag själv haft två hjärnskakningar innan så visste jag vad jag skulle kolla efter, och bara några minuter senare kom hon inte ihåg någonting. Så snälla ni som rider, var rädda om er och ifall ni har fallit av: Känn efter så ni faktiskt är OK innan ni hoppar upp igen! Krya på dig Emma ♥ 

Nu till något lite roligare: Jag premiärhoppade Bella idag, och i vår nya sadel såklart. Är helt kär i både Bella och sadeln, haha. Bella var lika duktig som vanligt idag. Hon är så rolig att rida! Posivit och framåt, och det märks att hon älskar att hoppa. Sen finns det såklart massor att jobba på. Hon är ung och jag behöver komma in i hennes ridning innan jag kan supporta henne fullt ut. Det största problemet just nu i hoppningen är att hon stundtals är väldigt mjuk i munnen och lätt att svänga, medan hon stundtals blir stark och svår att svänga. Detta är pga att hon saknar styrkan eftersom hon inte blivit riden så länge, men därför blir det lite klurigt att både hålla en bra galopp och hinna svänga i vår paddock som är ganska smal. Bara att träna vidare på allting så ska det lösa sig tillslut också. Hon ger i alla fall mig som ryttare bra självförtroende i hoppningen, och hon är lätt att rida på hinder. Så härligt! Vi hoppade en liten bana på 80 cm idag och fick riktigt bra flyt stundtals.

Till sist så hoppade Anna Boppen, och där var det toppar och dalar kan jag säga! Anna har inte hoppat på länge och känner sig därför osäker i hoppningen även om hon sitter på trygga Boppen. I början gav hon nästan upp för att hon inte fick till ridningen, men mot slutet så tog hon sig. Jag måste bara peppa/skälla (en spännande blandning där, haha) tillräckligt mycket på henne så hon fokuserar på rätt sak. Boppen var väl lite sådär idag. Han är påväg ur hans svacka som han haft i ett par veckor nu, men på grund av den så var han lite slarvig på hinder idag. I övrigt såg han fin ut!

Avkastarkungen myste i sandhögen efter dagens pass (Anna fick avsluta passet åt Emma). Han har för övrigt lyckats få 2 ryttare till akuten nu... Bra jobbat, Tagis! Boppen har visserligen fått mig till akuten två gånger, så de delar väl förstaplatsen som stallets skadedjur ;) 

Nu ska jag laga tacos till middag och sen blir det städning av huset samtidigt som jag ska lyssna på ett par poddar. Hur är det möjligt att ens hus kan bli så stökigt och skitigt på en vecka btw? Det är inte bra för ordningen att bo och jobba på samma ställe, samtidigt som du har hästar!

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

ska man inte rida in en helt ny sadel först ?

2018-06-19 | 07:12:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: