Dagens tävling

Idag har jag, Emma, Samuel och Focus åkt iväg på tävling i Gråbo! En LB:3 stod på schemat, lång bana igen alltså. Det känns faktiskt bättre får jag erkänna, kort bana får vi knappt plats på haha. 

På framridningen var han väldigt fin efter en stund! Till en början kikade han på mycket, men sen slappnade han av och kom ordentligt till arbete. Gjorde galoppfattningar väldigt enkelt, även vänsterfattningen som vanligtvis är något svårare satte han som ingenting. Övergångarna var fina, halterna bra och jag kom fint till ridning. Tyvärr höll det sig inte alls till banan. Nu satt domaren längre ifrån banan, så denne tittade han inte på alls. Däremot så låg det en slang längs med hela ridhuset(ridhuset och paddocken är precis intill varandra i Gråbo) så denna tittade han på. Samt att kortsidan mot ridhuset där hästarna gick ut syntes de sista 10 metrarna av paddocken, alltså bort från domaren, och där var det liv och rörelse hela tiden så det tittade han på också.

Resultatet landade på 54,394% och vi hamnade på en finfin sistaplats i startfältet, hehe. Nej, det blev många missar där han inte tog skänkeln, jag red lätt i ena mellantraven för att han inte lyssnade framåt och bara spände till och han kändes liksom lite... Slapp, eller hur jag ska säga. Han var inte alls framme för skänkeln, vilket ju beror på hans spändhet. Efter ritten kände jag mig först jäkligt besviken, faktiskt. Det känns som att vi snarare går bakåt än framåt i utvecklingen. Men så är det ju med ridsporten - vi sitter på levande individer med känslor och humör, så då är det såhär, speciellt i början. Så när jag smält ritten lite så var jag inte så besviken längre. Vi kom igenom programmet, jag kämpade på så gott jag kunde, och han kan såklart inte rå för att han tycker att saker och ting är läskigt. En till tävling på rutinkontot är avklarat, och nu ska vi gå in i en träningsperiod och viloperiod där inga tävlingar är inplanerade, så ska vi förhoppningsvis känna att vi går framåt i utvecklingen igen. Jag är glad att jag har både Miranda och Anna som hjälper mig på olika vis, Miranda i dressyren och Anna för Focus psykiska träning och tillit till mig. Det SKA bli bra detta, det ska det banne mig. Även fast det känns frustrerande ibland så lär Focus mig väldigt mycket, och det om något är nyttigt. 

Just det, domaren skrev något i stil med "Fin häst med trevliga gångarter men som för dagen inte riktigt lyssnar på dig. Bra kämpat och bra att du red på framåt", nu har jag inte protokollet framför mig så kan det inte helt ordagrant, men jag är glad att få beröm för att jag gör något rätt, haha. Nu kämpar vi vidare! 

Lilla Focusen <3

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:


Är så imponerad och glad över att du verkligen har det tålamodet du har! Han är så sjukt fin focus det kommer bli så bra när har börjar spänna av mera. Du är så duktig!! Keep Up the Good work!

Svar: Åh tack :D
Emma Elfstrand

2018-06-17 | 19:51:36
Emma säger:

Kämpa på! När du väl kommer ur denna perioden så kommer det gå hur bra som helst, har utbildat en del hästar och när det väl börjar gå bättre efter en sämre period så brukar man ta några extra steg framåt. Du är superduktig!

Svar: Tack snälla!
Emma Elfstrand

2018-06-17 | 21:32:51
Erika Pettersson säger:

Fortsätt kämpa 😊
Det tar år o komma framåt o ni har ju tidigt börjat tävla så se inte detta som ett bakslag ni är ute o skaffar erfarenhet tillsammans o lär känna varandra ännu.

Kämpa, kämpa 😎

Svar: Tack Erika ❤
Emma Elfstrand

2018-06-17 | 22:35:36
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/
Elin säger:

Nu är det här absolut inget ni behöver lyssna till men när jag läst om din och Focus känsla och resultat från många tidigare tävlingar verkar det som Focus ofta är lite spänd på banan, men jag kanske har fel. Hade iallafall en häst som kunde vara hur fin som helst på framridningen men sen blev spänd och tittig på banan. Då började jag exprimentera lite med vad man kunde göra för att undvika detta och något som gjorde UNDER för oss var att jag skrittade på helt lång tygel in på banan och skrittade ett litet tag så innan jag satte igång och red. Han blev verkligen som en helt annan häst och plötsligt så slappnade han bara av och var som på framridningen under hela programmet om inte ännu bättre! Det är otroligt att så små saker kan göra så stor skillnad, som det här för mig och min häst. Tänkte bara dela med mig, och inget ni behöver lyssna till som sagt. Fortsätt iallafall med det ni gör, ni är grymma och har en otroligt fin och inspererande hästhållning!

Svar: Som jag skrivit i inlägget så är han SUPERspänd på banan, så bra tips! Ska testa nästa gång vi tävlar :D Tack snälla :)
Emma Elfstrand

2018-06-17 | 22:36:00
Elin säger:

Så kul med positiv kritik från domare, det tycker jag är proffsigt, även fast det gick lite sämre! Istället för att få höra massa dåliga saker så man får ännu sämre självförtroende och blir mer besviken.

Svar: Eller hur! Håller helt med dig :)
Emma Elfstrand

2018-06-17 | 23:15:44
Anonym säger:

Hva med å gå ned til LC til dere har fått litt orden på ting på banen?

Svar: Klassen spelar ingen roll för spändheten :) LC tycker jag dessutom är krånglig och orytmisk, och jag rider hellre på lång bana än kort.
Emma Elfstrand

2018-06-18 | 08:31:17
Emma säger:

Du är så duktig Anna! Älskar er blogg, ni båda verkar vara så vettiga och tålmodiga med era hästar. Så härligt att se

Svar: Tack snälla du! ♥
Emma Elfstrand

2018-06-18 | 13:37:35
Anonym säger:

Bara att fortsätta kämpa det kommr gå bättre. :D tycker ni är duktiga redan nu. Är självklart jobbigare för pollen när det är ny miljö och mer stim runt omkring. Känner ingen det från min gamla ponny har blev väldigt stressad när vi kom till andra platser under tävling :)

Svar: Åh tack för peppen! :)
Emma Elfstrand

2018-06-19 | 16:55:26
Sabina Johansson säger:

Bättre lycka nästa gång 💕 blir ju alltid med spänt när man kommer till nya platser och massa folk och hästar i rörelse :)

Svar: Tack snälla!
Emma Elfstrand

2018-06-19 | 17:00:28
Bloggadress: http://rockabillylifestyle.blogg.se/
Viktoria säger:

Hej! Som fokus gör när han står upp bunden i stallet gör min med ALLTID när han e ensam i stallet. Står han i boxen o är ensam i stallet river han nästan stället. Har ni tips på hur man kan få dom lugna? Alla har dåliga dagar men det räcker jag tar den andra hästen ur boxen o ställer den i gången så blir han crazy tills han inser att vi inte går någonstans. Man vill ju inte att dom ska skada sig därför försöker man undvika dessa situationer. Mvh Viktoria:)

Svar: För Focus del så finns det egentligen inte så mycket att göra, mer än att träna på det. Nu har han blivit mer orolig i stallet för att det varit lite mycket på alla plan, annars har han faktiskt varit lugn i stallet det senaste :) Så tyvärr har jag inget bra svar :(
Emma Elfstrand

2018-06-20 | 17:24:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: