Bellas träningsupplägg

Bella är ju unghäst, hur tänker ni med hennes träning? Hur lägger ni upp varje pass på banan (hoppning, dressyr) och ute? Skulle vara jätte intressant att veta <3

Intressant fråga som jag tänkte svara på här :) Vi har ett lite annorlunda upplägg för henne, jämfört med Tage och Boppen. De går generellt vartannat pass på banan och vartannat i skogen (också vartannat hårt/lättare för det mesta). Bella däremot har jag snarare ridit två lite hårdare pass på raken, följt av två lugnare pass/vila. Tycker detta fungerar riktigt bra på henne som är under utbildning och behöver bygga både styrka och kondition, för då får hon ordentligt med tid på sig för återhämtning. När hon blir äldre kan jag tänka mig att vi snarare kommer att köra "varannan dag-principen" på henne också :) 

Just nu rids hon generellt 5 gånger i veckan och det kommer hon att göra hela sommaren, eftersom vi har mycket planerat på helger osv. Jag planerar att låta henne vila helt när jag är i Falsterbo under 5 dagar, och utöver detta kommer hon få vila när jag känner att hon behöver det. 

Under passen på banan och i skogen gör vi egentligen ingen skillnad jämfört med när vi rider de äldre hästarna. Framskrittning för hand (om vi inte rider ut), följt av framskrittning med kontakt till tygeln, och sen framjoggning innan vi börjar med lite tuffare grejer. Just nu jobbar vi mycket med att styrkan i galoppen (dvs bakbenen), öva upp balansen och konditionen. Jag tycker att ridningen har blivit betydligt bättre sen hon kom hit, och överlag så är hon väldigt mjuk, balanserad och härlig att rida för sin låga ålder. 

Vi har bara hunnit hoppa henne några gånger ännu, och det enda jag kan säga angående hoppningen är att om vi hoppar främst gymnastikhoppning så ser vi till att inte hoppa för mycket med henne så hon tröttnar. Har hon gjort en övning riktigt bra så tragglar vi inte vidare, utan då räcker det. Vi vill att hon ska fortsätta vara så positiv som hon är till hoppningen, och inte förknippa den med att det är jobbigt/tråkigt liksom. Sen massor av beröm så fort hon gör rätt såklart när det kommer till allt :) 

Så stolt och glad över denna fina tjej ♥ Alltid lika rolig och ambitiös att rida!

/ Emma
Kommentarer
Emma säger:

Tack så jättemycket för svar <3 Skulle även vara kul att få lite tips på bra övningar för ökad styrka och balans:D<3

2018-06-28 | 13:32:15
Sabina Johansson säger:

Vilken vacker bild 😍

2018-07-01 | 17:07:44
Bloggadress: http://rockabillylifestyle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: