3 x dressyr

Idag klev jag upp vid klockan 5, klädde på mig ridkläder, slängde i mig lite käk och sen åkte jag ut till stallet. Nu när det är varmt så är det så skönt att rida tidigt eller sent, och eftersom jag hade ett gäng hästar att rida så var det skönt att vara igång ganska tidigt.

Först ut var Bella, som fick sig ett liknande pass som i tisdags. Jag jobbade med att få henne lugn i takten, inte springa ifrån arbetet och vänta på mig och mina signaler. Hon var duktig! Lite stark emellanåt, men det är inte så konstigt. Nu går väl förra ryttarens arbete ur kroppen och vårat arbete måste kicka in, haha. Det blir mycket "luuugn", "ptrooo" på henne nu, men rösten är en himla bra hjälp nu när hon inte riktigt har styrkan än. Mycket övergångar blev det, för att verkligen träna på att vara lugn och komma tillbaka. 

Näst på tur var Boppis, och jösses, idag kändes det som att jag satt på en älg. Haha. Han hade två vilodagar, ett hoppass och två uteritter i kroppen, så det var kanske inte så konstigt ;) Utgångsläget var åt fanders. Även på honom blev det massor med övergångar och halter, för att få ihop den långa kroppen lite. Efter mycket sådant arbete så kändes han betydligt bättre! Jag testade att rida igenom LB:1 lite för skojs skull men det kändes sådär faktiskt. Behöver nog rida några mer dressyrpass så han är mjukare och finare i kroppen tror jag :) 
 
Sist ut var Focus, och jäklar så mjuk och fin han var! Sedan tävlingen i lördags så har han stått tre dagar och gått en uteritt, så jag trodde att han skulle bli lite pigg och dragig. Pigg var han, men snarare på det viset att han var kvick för skänkeln och mjuk i munnen. Så härlig känsla! Jag red honom lång och låg i alla gångarter, och däremellan lite halter både i skritt och trav. Sen blev det tempoväxlingar i traven som vi måste nöta lite för att han inte ska falla in i galopp varken hemma eller på tävling. Så härligt med ett bra pass! 

Tage har varit lite "barnponny" idag, så han har varit utlånad. Han var väldigt lugn och tillfreds i hagen när jag kom fram till honom, min lille livsnjutare ♥ 

 
/ Anna
Kommentarer
josefin säger:

duktiga focus! även boppen, Tage och Bella såklart<3

2018-06-01 | 19:26:09
Bloggadress: http://jofin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: