Svar på söndagsfrågor del 2

Här kommer sista gänget med frågesvar för den här veckan :) 

Har ny lyssnat på Peder Fredricsons avsnitt av Framgångspodden? Om inte kan jag verkligen rekommendera det. Många kloka tankar:) Ja det har vi gjort :) Jag (Emma) har till och med lyssnat två gånger för att jag tyckte det var så bra, haha. Han är en otroligt inspirerande ryttare och en av få på såpass hög nivå som jag faktiskt ser upp till!

Vilken mjölkdryck föredrar ni mest? Vill sluta med mejeriprodukter man tycker det är himmla svårt att hitta en till kaffe, te osv. Jag tycker helt klart att Alpros lättsojadryck är godast. Den har jag ersatt min komjölk med och numera tycker jag det är godare med sojamjölk än komjölk, men det tog lite tid att vänja sig, för de smakar ju inte likadant. Har även hört av många att Oatlys iKaffe är väldigt god att ha i kaffe/te osv, men jag nöjer mig med min sojadryck eftersom jag tycker den är så god. 

Har ni några tips på hur man håller en skimmel ren? Är enda sättet verkligen att schamponera dag ut och dag in? Skulle vilja undvika det. 
Vi är nog tyvärr inte rätt personer att fråga om detta eftersom vi faktiskt aldrig har ägt någon skimmel! Finns det någon av våra läsare som har tips får ni gärna kommentera dem :) 

Ska ni till falsterbo? Om, har ni någon shopping lista?
Jag ska till Falsterbo, men Anna ska inte det. Jag åker ner på onsdag och hem igen på söndagen så ni får grabba tag i mig om ni får syn på mig :) Jag har faktiskt ingen shoppinglista som jag kan komma på, utan det blir säkert mestadels lite spontanshopping ;) Nya bruna tävlingsskydd till Bella kanske, och eventuellt ett nytt flugtäcke också för hennes är ganska massakerat redan, haha.

Hur långa är ni ungefär? Kanske har ni svarat förut men är nyfiken då man kan få bättre hum om hur saker sitter på en själv om man vet era längder :)
Jag är 168 och Anna är 170. Proportionerligt så skulle jag säga att vi har väldigt "normal" benlängd också, dvs varken långa eller korta utan mittemellan :) 

 
/ Emma
Kommentarer
Daniela säger:

Angående skimlar: skimmeltorrschampo! Behöver inte rensas med vatten ur pälsen, och även babywipes fungerar för mer ytliga fläckar 😁

2018-07-05 | 15:40:55
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Isabella Lilja säger:

🤓 😮ooh vilket fint foto! Älskar hästar.. så himla magnifika varelser.. men tyvärr är jag nog allergisk. Måste testa mig igen

2018-07-06 | 03:59:38
Bloggadress: http://bellaneutella.com/
N säger:

Till skimmlar är torrschampo typ guds gåva, och för att fläckarna ska vara så lätta som möjligt att ta bort är det viktigt att ta bort dem varje dag, annars fäster sig fläckarna och då blir det mycket svårare att få hästen riktigt vit sedan!
Om man inte vill använda torrschampo varje dag så funkar annars en våt svamp bra för att få bort fläckar, men då måste man nästan hållit på ett tag att ta bort fläckar så dem inte är så fasta.

2018-07-06 | 08:57:04
marica säger:

Få en vit häst vit, jag tävlar skimmel och det krävs lite för att hålla dom vita!

Vi duschar med först vanligt häst schampoo, sedan skimmelschampoo. Vi tar samma i man och svans, men i svansen tar vi YES diskmedel och det tar vi också på benen, det fungerar riktigt, riktigt bra! :D

Sen brukar vi använda oss av babypuder för att få dom extra vita (Y) :D

2018-07-06 | 09:41:20
Bloggadress: http://nouw.com/maricalindberg
Anonym säger:

Inte Yes diskmedel i kontakt med hud!!!!! Vet en som tvättade hästens kropp med yes, den fick stora varbölder då de va så starkt .....

2018-07-08 | 00:28:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: